Комітет свободи слова вимагає заслухати главу ДФС щодо перевірок студії Савіка Шустера

Комітет свободи слова вимагає заслухати главу ДФС щодо перевірок студії Савіка Шустера

20 Квітня 2016
1639
20 Квітня 2016
18:37

Комітет свободи слова вимагає заслухати главу ДФС щодо перевірок студії Савіка Шустера

1639
Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики вимагає запросити у п'ятницю, 22 квітня, на годину запитань до уряду голову Державної фіскальної служби (ДФС) Романа Насірова для звіту у справі щодо перевірки ТОВ «Савік Шустер студія» та накладення на студію штрафу у розмірі 13 млн. грн.
Комітет свободи слова вимагає заслухати главу ДФС щодо перевірок студії Савіка Шустера
Комітет свободи слова вимагає заслухати главу ДФС щодо перевірок студії Савіка Шустера

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні під час засідання комітету, повідомляє «Укрінформ».

«За результатами розгляду питання Комітет ВР з питань свободи слова та інформаційної політики вважає за доцільне звернутися до Прем'єр-міністра України з приводу ігнорування засідань комітету Насіровим, з приводу ознак можливих порушень законодавства України та тиску на незалежний засіб масової інформації - "Савік Шустер студію".

Також комітет ухвалює звернутися до Парубія з пропозицією організувати звіт Насірова в парламенті 22 квітня і прийняти рішення провести слухання в комітеті щодо порушень Державною фіскальною службою і їхніх незаконних рішень щодо ЗМІ», - сказала голова Комітету Вікторія Сюмар, оголошуючи рішення.

Як повідомив під час засідання Комітету Савік Шустер, він вважає перевірку його студії помстою за ефір за участю глави ДФС Насірова.

«11 вересня до нас в ефір приходить голова Фіскальної служби Насіров, нардепи Добродомов, Соболєв, ще Шабунін, і вони починають питати у пана Насірова, що в нього з квартирами в Лондоні. Насіров починає пояснювати. Реакція в студії - 7% довіри, 10% довіри, 6% довіри. Рівно через тиждень ми отримуємо перевірку», - сказав Савік Шустер.

Представника Державної фіскальної служби на засіданні Комітету не було.

Нагадаємо, восени 2015 року Державна фіскальна служба почала перевірку діяльності ТОВ «Савік Шустер студія». Наприкінці листопада 2015 року Савік Шустер повідомив, що фіскальна служба за результатами перевірки склала акт про порушення податкового законодавства на суму понад 10 млн. грн. Він заявив, що оскаржуватиме цей акт перевірки.

Видання MediaSapiens звернулося до ДФС з проханням прокоментувати незгоду Савіка Шустера із висновками податкової перевірки, але відповідь так і не надійшла.

15 січня 2016 року генеральний директор продакшн-компанії «Савік Шустер студія» і власник супутникового телеканалу 3S.tv, телеведучий Савік Шустер заявив, що стосовно нього відкрито кримінальне провадження за нібито несплату податків. Водночас помічник генпрокурора уточнив, що йдеться про фактове провадження за результатами податкової перевірки, і заперечив, що воно розпочато проти самого Савіка Шустера.

До цього, у грудні 2015 року міністр інформаційної політики України Юрій Стець пообіцяв повідомити ЗМІ, чи використовує керівник Державної фіскальної служби Роман Насіров свої можливості, щоб впливати на ті чи інші медіа, в тому числі - на студію Савіка Шустера, яка виробляє політичне ток-шоу «Шустер live». Досі він такої відповіді не надав. Того ж місяця під час Всеукраїнського антикорупційного форуму екс-глава Служби безпеки України, лідер громадської організації «Рух Антикорупційне» Валентин Наливайченко заявив, що українська влада дала вказівку збирати по всьому світу компромат на Савіка Шустера.

Як повідомляв «Детектор медіа», у лютому Головне управління Міндоходів у Києві викликало генерального директора ТОВ «Савік Шустер студія», телеведучого Савіка Шустера на перший допит у справі про порушення у господарчій діяльності його студії, які начебто виявила податкова під час перевірки.

Після допиту захист Савіка Шустера повідомив, що студія подає до суду на бездіяльність Генеральної прокуратури щодо не включення подань зі скаргами на Державну фіскальну службу до реєстру досудових розслідувань.

Фото: patrioty.org.ua

Фото Максима Поліщука

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1639
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду