У Бангладеш убили редактора журналу для ЛГБТ

У Бангладеш убили редактора журналу для ЛГБТ

26 Квітня 2016
789

У Бангладеш убили редактора журналу для ЛГБТ

789
У столиці Бангладеш вбили старшого редактора єдиного у країні журналу для ЛГБТ-спільноти
У Бангладеш убили редактора журналу для ЛГБТ
У Бангладеш убили редактора журналу для ЛГБТ

Про це повідомила ВВС з посиланням на AFP та місцеву поліцію.

За словами поліції, невідомі нападники увійшли до квартири і «зарубали на смерть» двох людей. Ще одна людина була поранена.

Водночас приватний телеканал Channel 24 повідомив, що один із загиблих був активістом, який виступав за права геїв, і редактором єдиного в країні журналу для ЛГБТ-спільноти.

Нагадаємо, в березні 2016 року у Львові зірвали «Фестиваль рівності», метою якого, за словами організаторів, була боротьба з дискримінацією різних груп населення, зокрема, етнічних меншин, людей із інвалідністю, ЛГБТІ, осіб без громадянства та мігрантів.

5 лютого 2016 року редакція українського інтернет-ЗМІ «Національний ЛГБТ-портал» отримала свідоцтво про державну реєстрацію у якості інформаційного агентства, підписане міністром юстиції України Павлом Петренком. Перед цим Державна реєстраційна служба України відмовила Національному ЛГБТ-порталу України в такій реєстрації попри рішення суду.

«У серпні 2015 року Міністерство юстиції намагалося знайти докази, що «Національний ЛГБТ-портал» підриває мораль українців. Проте у суді вдалося довести, що відмова в реєстрації порталу як інформаційного агентства є незаконною», - зазначає редакція «Національного ЛГБТ-порталу».

Як йшлося у повідомленні «Національного ЛГБТ-порталу», суд постановив скасувати відмову в державній реєстрації інформаційного агентства «Національний ЛГБТ-портал України» та зобов’язав Міністерство юстиції України розглянути заяву про реєстрацію інформаційного агентства з урахуванням висновків до постанови суду, адже рішення про реєстрацію інформаційного агентства належить до виключних повноважень Міністерства юстиції України.

Фото - hromadskeradio.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
789
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду