detector.media
26.04.2016 10:48
У Бангладеш убили редактора журналу для ЛГБТ
У Бангладеш убили редактора журналу для ЛГБТ
У столиці Бангладеш вбили старшого редактора єдиного у країні журналу для ЛГБТ-спільноти

Про це повідомила ВВС з посиланням на AFP та місцеву поліцію.

За словами поліції, невідомі нападники увійшли до квартири і «зарубали на смерть» двох людей. Ще одна людина була поранена.

Водночас приватний телеканал Channel 24 повідомив, що один із загиблих був активістом, який виступав за права геїв, і редактором єдиного в країні журналу для ЛГБТ-спільноти.

Нагадаємо, в березні 2016 року у Львові зірвали «Фестиваль рівності», метою якого, за словами організаторів, була боротьба з дискримінацією різних груп населення, зокрема, етнічних меншин, людей із інвалідністю, ЛГБТІ, осіб без громадянства та мігрантів.

5 лютого 2016 року редакція українського інтернет-ЗМІ «Національний ЛГБТ-портал» отримала свідоцтво про державну реєстрацію у якості інформаційного агентства, підписане міністром юстиції України Павлом Петренком. Перед цим Державна реєстраційна служба України відмовила Національному ЛГБТ-порталу України в такій реєстрації попри рішення суду.

«У серпні 2015 року Міністерство юстиції намагалося знайти докази, що «Національний ЛГБТ-портал» підриває мораль українців. Проте у суді вдалося довести, що відмова в реєстрації порталу як інформаційного агентства є незаконною», - зазначає редакція «Національного ЛГБТ-порталу».

Як йшлося у повідомленні «Національного ЛГБТ-порталу», суд постановив скасувати відмову в державній реєстрації інформаційного агентства «Національний ЛГБТ-портал України» та зобов’язав Міністерство юстиції України розглянути заяву про реєстрацію інформаційного агентства з урахуванням висновків до постанови суду, адже рішення про реєстрацію інформаційного агентства належить до виключних повноважень Міністерства юстиції України.

Фото - hromadskeradio.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY