«1+1 медіа» заявляє, що поліція загубила заяву про напад на журналістів «Секретних матеріалів» - МВС спростовує

«1+1 медіа» заявляє, що поліція загубила заяву про напад на журналістів «Секретних матеріалів» - МВС спростовує

7 Квітня 2016
2539

«1+1 медіа» заявляє, що поліція загубила заяву про напад на журналістів «Секретних матеріалів» - МВС спростовує

2539
Група «1+1 медіа» заявляє, що правоохоронні органи повідомили про втрату заяви журналістів програми «Секретні матеріали» про переслідування та напад.
«1+1 медіа» заявляє, що поліція загубила заяву про напад на журналістів «Секретних матеріалів» - МВС спростовує
«1+1 медіа» заявляє, що поліція загубила заяву про напад на журналістів «Секретних матеріалів» - МВС спростовує

Про це повідомляє прес-служба каналу з посиланням на телефонне повідомлення представника Головного управління МВС України в Києві.

Програма виходить «Секретні матеріали» на каналі «2+2», що входить до складу групи.

Нагадаємо, 1 квітня журналісти програми Ярослав Бугаков та Володимир Сіляков подали заяву до поліції про переслідування та напад на них.

«1+1 медіа» повідомляє, що журналісти були викликані «на бесіду» з представниками правоохоронних органів, під час якої їх запевнили, що підозри щодо можливої причетності невідомих чоловіків, які стежили за журналістами та скоїли на них напад, до силових структур, не відповідають дійсності.

Журналісти також стверджують, що їм стало зрозуміло, що, незважаючи на надану повну інформацію та підтверджуючі фото- і відеоматеріали, а також публічну заяву в ефірі телеканалу «2+2», співробітники ГУ МВС не здійснили жодних дій з ідентифікації та пошуку підозрюваних у скоєнні нападу.

«Зокрема, правоохоронці навіть не спробували встановили власників автівок, що стежили за журналістами та редакцією, не перевірили державні номери вказаного транспорту, і не опитали свідків нападу», - повідомляє канал.

6 квітня, як стверджує канал «1+1», представник ГУ МВС в телефонному режимі повідомив журналістів, що їх заява відсутня «в базі», тобто втрачена.  

«Подібні дії з боку правоохоронців виглядають як спроба не дати ходу справі та замовчати факти причетності до неї співробітників певних структур. Ми в свою чергу не дамо їм цього зробити - уважно слідкуватимемо за перебігом подій і дізнаємося хто і чому намагається перешкоджати нашій професійній діяльності», - заявив креативний продюсер Управління журналістських проектів «1+1 медіа» Олександр Дубінський.

Про спроби добитися від правоохоронних органів конкретних дій журналісти розкажуть у сьогоднішньому випуску «Секретних матеріалів» - 7 квітня, о 19.20 на телеканалі «2+2».

Як повідомили «Детектору медіа» у Відділі комунікації Головного управління МВС України в Києві, заяву журналістів не могли загубити, хоча, можливо, вона передавалася з одного районного управління до іншого. Наразі це питання з'ясовується. Водночас у Відділі комунікації запевнили, що заява щодо стеження і нападу на журналістів «Секретних матеріалів» знаходиться на контролі у керівництва Головного управління МВС, а начальник Оболонського районного управління зустрічався із постраждалими.

Нагадаємо, 4 квітня керівництво «1+1 медіа» заявило про своє занепокоєння щодо погроз та тиску, що здійснюється на креативного продюсера програми «Гроші» і шеф-редактора низки проектів журналістських розслідувань каналу Олександра Дубінського, а також на журналістів Управління журналістських проектів «1+1 медіа».

Як йдеться у заяві, журналіст Олександр Дубинський отримав декілька погроз, а за його помешканням велося спостереження. Ці дії, на думку каналу, були спричинені серією матеріалів, які вийшли в ефірі телеканалів «1+1» і «2+2» протягом останніх тижнів, а також публікаціями журналіста у Facebook.

«1+1 медіа» також повідомляє, що редакція проекту «Секретні матеріали» стала об'єктом стеження, а потім і фізичного нападу. 1 квітня протягом дня три автомобілі зовнішнього спостереження знаходились під офісом редакції. У машинах постійно перебувало по три людини.

Зокрема, один з автомобілів з донецькими номерами супроводжував знімальні групи, які від’їжджали з офісу. Коли, переконавшись в стеженні, журналісти запитали людей з автівок, що вони тут роблять, тіодразу поїхали. Їх напарник, який в цей час був на вулиці, кинувся бігти. При спробі його зупинити, щоб поговорити - погрожував, а потім наніс удар металевим предметом по обличчю журналіста «1+1» Ярослава Бугакова. Після цього нападник втік.

Група «1+1 медіа» звернулася до відповідних органів та служб з вимогою «розібратися в ситуації, що склалася, та забезпечити безпечну роботу журналістів каналу, незалежно від того, хто є об’єктом їх розслідувань». Відповідні заяви були подані до правоохоронних органів.

Фото: «1+1 медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2539
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду