Суд дозволив обшук квартири керівника «Букінфо», аби перевірити ІР-адреси коментаторів сайту

Суд дозволив обшук квартири керівника «Букінфо», аби перевірити ІР-адреси коментаторів сайту

18 Вересня 2015
3965
18 Вересня 2015
14:05

Суд дозволив обшук квартири керівника «Букінфо», аби перевірити ІР-адреси коментаторів сайту

3965
Суд дозволив обшук квартири керівника «Букінфо», аби перевірити ІР-адреси коментаторів сайту
Суд дозволив обшук квартири керівника «Букінфо», аби перевірити ІР-адреси коментаторів сайту

Сьогодні, 18 вересня, у Чернівцях міліція прибула до квартири керівника місцевого інформаційного порталу «Букінфо» Сергія Зарайського для проведення слідчих дій, але обшук поки не відбувся через відсутність фахівця Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ). Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

 

Як повідомили правоохоронці, слідчі дії пов'язані із заявою місцевого активіста Геннадія Гекова до міліції щодо адресованих йому погроз в коментарях під матеріалами на сайті видання «Букінфо». Міліція мала перевірити ІР-адреси коментаторів. Доступ до цих даних дозволено постановою слідчого судді.

 

На місці представник МВС не зміг пояснити, чому треба перевіряти ІР-адреси коментаторів сайту «Букінфо» з квартири його керівника. За словами слідчого, подальші дії міліції будуть залежати від того, чи надасть висновок фахівець НКРЗІ, що таку перевірку можна здійснити в іншому місці.

 

 

 

 

Як повідомив Сергій Зарайський журналісту  місцевого видання «Молодий буковинець», правоохоронці планують провести обшук в рамках кримінального провадження, яке було відкрите кілька років тому за фактом погроз активісту Геннадію Гекову у коментарях на сайті «БукІнфо». 



В активіста начебто є постанова суду, згідно з якою слідчі можуть провести обшук в квартирі керівника видання.

 

За словами пана Зарайського, на сайті «БукІнфо» наразі відсутні коментарі, в яких містилися погрози Геннадію Гекову. Вони були видалені раніше модератором сайту, оскільки не відповідають критеріям коментування.

 

Нагадаємо, в червні минулого року чернівецький активіст Володимир Вакарюк подав позов проти місцевих видань - газети «Час», інтернет-видань «БукІнфо», BukNews і незалежного журналіста і правозахисника Геннадія Гекова на загальну суму 1 млн грн. Чернівецькі ЗМІ процитували заяву заступника голови місцевої Народної самооборони Івана Молодого, який на прес-конференції повідомив, що проти пана Вакарюка начебто відкрито кримінальну справу. 15 вересня 2014 року Володимир Вакарюк висунув чернівецьким ЗМІ нові вимоги - сплатити йому грошову компенсацію в розмірі 2 млн. грн. замість попередньої суми у 1 млн грн. У позовній заяві збільшення суми вдвічі він пояснив тим, що йому стали відомі інші власники веб-сайтів, на яких була начебто розміщена неправдива інформація про нього.

 

24 лютого 2015 року Апеляційний суд Чернівецької області відмовив в задоволенні позову Володимиру Вакарюку. 25 серпня 2015 року Верховний Суд України відмовив у задоволенні позову Володимиру Вакарюку, який позивався проти місцевих журналістів щодо захисту честі та гідності і вимагав від 2 млн. грн. у якості компенсації моральної шкоди. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3965
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Dean Ex
3145 дн. тому
Очень сомневаюсь, что редактор поставил сервера у себя дома, учитывая размеры ресурса. Наверняка хотят поискать, и найти, наркоту/оружие/что-то ещё незаконное, что появится с приходом милиции.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду