detector.media
18.09.2015 14:05
Суд дозволив обшук квартири керівника «Букінфо», аби перевірити ІР-адреси коментаторів сайту
Суд дозволив обшук квартири керівника «Букінфо», аби перевірити ІР-адреси коментаторів сайту

Сьогодні, 18 вересня, у Чернівцях міліція прибула до квартири керівника місцевого інформаційного порталу «Букінфо» Сергія Зарайського для проведення слідчих дій, але обшук поки не відбувся через відсутність фахівця Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ). Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

 

Як повідомили правоохоронці, слідчі дії пов'язані із заявою місцевого активіста Геннадія Гекова до міліції щодо адресованих йому погроз в коментарях під матеріалами на сайті видання «Букінфо». Міліція мала перевірити ІР-адреси коментаторів. Доступ до цих даних дозволено постановою слідчого судді.

 

На місці представник МВС не зміг пояснити, чому треба перевіряти ІР-адреси коментаторів сайту «Букінфо» з квартири його керівника. За словами слідчого, подальші дії міліції будуть залежати від того, чи надасть висновок фахівець НКРЗІ, що таку перевірку можна здійснити в іншому місці.

 

 

 

 

Як повідомив Сергій Зарайський журналісту  місцевого видання «Молодий буковинець», правоохоронці планують провести обшук в рамках кримінального провадження, яке було відкрите кілька років тому за фактом погроз активісту Геннадію Гекову у коментарях на сайті «БукІнфо». 



В активіста начебто є постанова суду, згідно з якою слідчі можуть провести обшук в квартирі керівника видання.

 

За словами пана Зарайського, на сайті «БукІнфо» наразі відсутні коментарі, в яких містилися погрози Геннадію Гекову. Вони були видалені раніше модератором сайту, оскільки не відповідають критеріям коментування.

 

Нагадаємо, в червні минулого року чернівецький активіст Володимир Вакарюк подав позов проти місцевих видань - газети «Час», інтернет-видань «БукІнфо», BukNews і незалежного журналіста і правозахисника Геннадія Гекова на загальну суму 1 млн грн. Чернівецькі ЗМІ процитували заяву заступника голови місцевої Народної самооборони Івана Молодого, який на прес-конференції повідомив, що проти пана Вакарюка начебто відкрито кримінальну справу. 15 вересня 2014 року Володимир Вакарюк висунув чернівецьким ЗМІ нові вимоги - сплатити йому грошову компенсацію в розмірі 2 млн. грн. замість попередньої суми у 1 млн грн. У позовній заяві збільшення суми вдвічі він пояснив тим, що йому стали відомі інші власники веб-сайтів, на яких була начебто розміщена неправдива інформація про нього.

 

24 лютого 2015 року Апеляційний суд Чернівецької області відмовив в задоволенні позову Володимиру Вакарюку. 25 серпня 2015 року Верховний Суд України відмовив у задоволенні позову Володимиру Вакарюку, який позивався проти місцевих журналістів щодо захисту честі та гідності і вимагав від 2 млн. грн. у якості компенсації моральної шкоди. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY