В Одесі, Харкові та Херсоні  пройшли акції на підтримку двох підозрюваних у вбивстві Бузини

В Одесі, Харкові та Херсоні пройшли акції на підтримку двох підозрюваних у вбивстві Бузини

13 Вересня 2015
3045
13 Вересня 2015
17:53

В Одесі, Харкові та Херсоні пройшли акції на підтримку двох підозрюваних у вбивстві Бузини

3045
В Одесі, Харкові та Херсоні  пройшли акції на підтримку двох підозрюваних у вбивстві Бузини
В Одесі, Харкові та Херсоні  пройшли акції на підтримку двох підозрюваних у вбивстві Бузини

В Одесі кілька сотень представників громадських організацій провели у неділю 13 вересня марш під назвою «Свободу політв'язням». Ходу присвятили Андрієві Медведьку та Денисові Поліщуку, яких обвинувачують у вбивстві публіциста Олеся Бузини, повідомляє «Радіо Свобода».

 

Серед учасників акції в Одесі були активісти «Правого сектора», ВО «Свобода», «Самооборони Одеси», цивільного корпусу полку «Азов». 

 

Мітингувальники з прапорами України пройшли центральними вулицями міста. Протягом маршруту вони палили фаєри та вигукували гасла «Свободу політв'язням», «Олігархів на ножі», «Слава Україні». Кінцевою зупинкою маршу став пам'ятник Тараса Шевченка, де відбувся невеликий концерт. 

 

Учасники мітингу застосували жимові шашки і газ. Про постраждалих не повідомляється.

 

Вчора у Харкові та Херсоні також відбулися подібні акції на підтримку Медведька та Поліщука.

 

Як писала «Детектор медіа», Андрій Медведько та Денис Поліщук ув'язнені за підозрою у вбивстві публіциста Олеся Бузини. Підозрювані 2 місяці перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Адвокати обох заявили про фальсифікацію ДНК-експертизи в цій справі і про алібі підозрюваних.

 

Олеся Бузину було вбито 16 квітня близько 13.30 у Києві, у дворі будинку по вул. Дегтярівській, де він мешкав. Очевидці злочину повідомили про двох чоловіків, які здійснивши кілька пострілів, швидко поїхали на машині з іноземними номерами. Міліція заявляла, що Олеся Бузину, за попередніми даними, застрелили з пістолета ТТ і було сім свідків вбивства. Головне управління Міністерства внутрішніх справ у Києві вважало основною версією вбивства журналіста Олеся Бузини його професійну діяльність.

 

Олесь Бузина був відомий своїми провокативно українофобськими заявами у ЗМІ та публічними скандалами. Був кандидатом у народні депутати України по мажоритарному київському міському виборчому округу № 223 від партії «Русский блок». З червня 2006 року він співпрацював з видавничим домом Ріната Ахметова «Сьогодні Мультімедіа». 13 січня був призначений шеф-редактором газети «Сегодня», але на початку березня звільнився.

 

«Детектор медіа»

Фото - «Радіо Свобода»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3045
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду