Адвокат Олега Сенцова оскаржить обвинувальний вирок режисерові

Адвокат Олега Сенцова оскаржить обвинувальний вирок режисерові

4 Вересня 2015
3017

Адвокат Олега Сенцова оскаржить обвинувальний вирок режисерові

3017
Адвокат Олега Сенцова оскаржить обвинувальний вирок режисерові
Адвокат Олега Сенцова оскаржить обвинувальний вирок режисерові

Захист українського режисера Олега Сенцова, якого російський суд за сфабрикованою справою про підготовку терактів у Криму засудив до 20 років колонії, оскаржив вирок суду. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на адвоката засудженого Дмитра Дінзе.

 

«Я прошу скасувати вирок і виправдати Олега Сенцова в повному обсязі», - повідомив адвокат.

 

Він пояснив, що у своїй скарзі вказує на несправедливість судового рішення, допущені процесуальні порушення і невідповідність фактичних даних відомостям, які наведено в рішенні судді.

 

«Також я звертаю увагу на те, що суд повною мірою не врахував особу мого підзахисного», - сказав Дмитро Дінзе.

 

Захисник зазначив, що скаргу розглядатиме Верховний суд Росії, апеляція буде розглянута не раніше жовтня 2015 року.

 

Нагадаємо, 25 серпня Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону (Росія)засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років позбавлення волі в колонії суворового режиму.  Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив у сукупності за різними статтями до 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

 

Президент України Петро Порошенко, Голова Верховної Ради Володимир Гройсман,  Прем'є-міністр України Арсеній Яценюк назвали рішення російського політично мотивованим і заявили, що будуть домагатись звільнення Олега Сенцова, Олександра Кольченка та інших українських політичних в'язнів у Росії. Міністерство культури України висловило рішучий протест проти рішення російського суду.

 

Згодом Арсеній Яценюк повідомив, що Україна підготувала четвертий позов проти Росії у Європейський суд з прав людини за порушення права на суд українських громадян, утримуваних у РФ.

 

Більше 300 російських діячів мистецтва і журналістів просять Раду з прав людини при  президентові РФ (РПЛ) розслідувати застосування тортур до українського режисера Олега Сенцова, якого у Росії засуджено до 20 років ув'язнення за сфабрикованим звинуваченням у тероризмі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3017
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду