detector.media
04.09.2015 13:05
Адвокат Олега Сенцова оскаржить обвинувальний вирок режисерові
Адвокат Олега Сенцова оскаржить обвинувальний вирок режисерові

Захист українського режисера Олега Сенцова, якого російський суд за сфабрикованою справою про підготовку терактів у Криму засудив до 20 років колонії, оскаржив вирок суду. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на адвоката засудженого Дмитра Дінзе.

 

«Я прошу скасувати вирок і виправдати Олега Сенцова в повному обсязі», - повідомив адвокат.

 

Він пояснив, що у своїй скарзі вказує на несправедливість судового рішення, допущені процесуальні порушення і невідповідність фактичних даних відомостям, які наведено в рішенні судді.

 

«Також я звертаю увагу на те, що суд повною мірою не врахував особу мого підзахисного», - сказав Дмитро Дінзе.

 

Захисник зазначив, що скаргу розглядатиме Верховний суд Росії, апеляція буде розглянута не раніше жовтня 2015 року.

 

Нагадаємо, 25 серпня Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону (Росія)засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років позбавлення волі в колонії суворового режиму.  Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив у сукупності за різними статтями до 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

 

Президент України Петро Порошенко, Голова Верховної Ради Володимир Гройсман,  Прем'є-міністр України Арсеній Яценюк назвали рішення російського політично мотивованим і заявили, що будуть домагатись звільнення Олега Сенцова, Олександра Кольченка та інших українських політичних в'язнів у Росії. Міністерство культури України висловило рішучий протест проти рішення російського суду.

 

Згодом Арсеній Яценюк повідомив, що Україна підготувала четвертий позов проти Росії у Європейський суд з прав людини за порушення права на суд українських громадян, утримуваних у РФ.

 

Більше 300 російських діячів мистецтва і журналістів просять Раду з прав людини при  президентові РФ (РПЛ) розслідувати застосування тортур до українського режисера Олега Сенцова, якого у Росії засуджено до 20 років ув'язнення за сфабрикованим звинуваченням у тероризмі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY