Аваков повідомив про поранення під Радою двох французьких журналістів, пізніше - лише про одного

Аваков повідомив про поранення під Радою двох французьких журналістів, пізніше - лише про одного

31 Серпня 2015
3307

Аваков повідомив про поранення під Радою двох французьких журналістів, пізніше - лише про одного

3307
Аваков повідомив про поранення під Радою двох французьких журналістів, пізніше - лише про одного
Аваков повідомив про поранення під Радою двох французьких журналістів, пізніше - лише про одного

Сьогодні, 31 серпня, під час сутичок біля будівлі Верховної Ради отримали поранення два французькі журналісти. Про це під час брифінгу повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає 5 канал.

 

«Поранення отримали два французькі журналісти одного з телеканалів. Зараз перебувають у лікарні», - зазначив він.

 

Імен поранених журналістів і назв ЗМІ, які вони представляють, пан Аваков не назвав.

 

Пізніше на своїй сторінці у Facebook Арсен Аваков написав про одного пораненого французького представника ЗМІ. «Постраждали журналісти 5-го каналу, каналу "1+1", французький кореспондент», - написав він, перелічуючи тих, хто отримав травми під час сутичок 31 серпня.

 

Раніше повідомлялося про одного пораненого французького журналіста.

 

«Каменем поранений у голову французький журналіст з видання Finance. Надавши йому першу допомогу, ми передали його в швидку. 17-а київська лікарня переповнена», - написав у Facebook народний депутат України Олексій Гончаренко.

 

Імені постраждалого журналіста Олексій Гончаренко не назвав. «Детектор медіа» з'ясувала, що йдеться про Антуана Делоне - французького фотографа-фрілансера, який нині висвітлює події в Україні (очевидно, пан Гончаренко неправильно почув слово «фріланс», тому й назвав француза представником видання Finance).

 

У своєму Twitter пан Делоне повідомив, що йому в обличчя влучив камінь. «Спізнився на київський протест і отримав каменем в обличчя через 10 хвилин. Люди зробили більше фотографій мене, ніж я - кадрів з протестів», - написав він.

 

Колега Антуана Делоне Поль Ґоґо у Twitter підтвердив, що йдеться про Антуана Делоне на фотографіях пораненого, поширених у соцмережах і ЗМІ. Він також написав: «Бруківка летіла над нами, коли мій колега був поранений».

 

Нагадаємо, 31 серпня протестувальники під стінами Верховної Ради використали вибухові пакети і бойову гранату, унаслідок чого було поранено кілька десятків міліціонерів, постраждали і журналісти. Поки що було відомо про п'ятьох поранених медійників, у тому числі француза Антуана Делоне.

 

Коли в натовп було кинуто вибуховий пристрій, наслідок вибуху травми дістав оператор ТСН («1+1») Дмитро Большаков, який вів зйомку з місця подій і працював із журналісткою Наталією Нагорною. Він отримав осколкове поранення в ногу. Як згодом повідомили «Детектор медіа» на «1+1», у Дмитра Большакова серйозне поранення гомілки вище п'ятки, осколок зачепив кістку.

 

Також було поранено знімальну групу 5-го каналу - журналіста Максима Волобоєва та оператора Миколу Лебедєва. Як повідомили «Детектор медіа» у прес-службі 5-го, одразу обидва працівники каналу дістали неважкі ушкодження. Максим Волобоєв і Микола Лебедєв продовжили роботу біля парламенту, але їм на підмогу редакція надіслала ще одну знімальну групу на чолі з журналісткою Юлією Божко.

 

Більш серйозні осколкові поранення обох ніг унаслідок вибуху шумової гранати отримав оператор інформаційного бюро «Правий» Роман Малко. «Поранений гранатою у обидві ноги», - повідомивна своїй сторінці у Facebook.

 

Представник Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) з питань свободи засобів масової інформації (ЗМІ) Дуня Міятович висловила стурбованість з приводу інциденту біля парламенту України в Києві, в якому кілька журналістів отримали поранення.

 

«Детектор медіа»

Фото - Наталії Нагорної, ТСН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3307
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Андрей
3167 дн. тому
интересно: чем сегодняшняя ситуация отличается от побоищ перед концертами Лорак, когда те же силовики так же исполняли свой длог по охране пордяка и несли увечья от действий , кстати, тех же вооруженных бандитов? помнится тогда Аваков торжественно с позором изгонял из органов милиционеров, пытавшихся задержать и обуздать всё тех же бандитов....наказание не понесли и те, кто спалил кинотеатр Жовтень, из которого чудом спаслись люди. не наказаны и избивавшие милицию до тяжелых травм на марше равенства....а что ж тут "честный" министр вдруг требует для бандитов " пожизненного"? это ж всё-герои и патриоты! их же нельзя наказывать...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду