detector.media
31.08.2015 19:11
Аваков повідомив про поранення під Радою двох французьких журналістів, пізніше - лише про одного
Аваков повідомив про поранення під Радою двох французьких журналістів, пізніше - лише про одного

Сьогодні, 31 серпня, під час сутичок біля будівлі Верховної Ради отримали поранення два французькі журналісти. Про це під час брифінгу повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає 5 канал.

 

«Поранення отримали два французькі журналісти одного з телеканалів. Зараз перебувають у лікарні», - зазначив він.

 

Імен поранених журналістів і назв ЗМІ, які вони представляють, пан Аваков не назвав.

 

Пізніше на своїй сторінці у Facebook Арсен Аваков написав про одного пораненого французького представника ЗМІ. «Постраждали журналісти 5-го каналу, каналу "1+1", французький кореспондент», - написав він, перелічуючи тих, хто отримав травми під час сутичок 31 серпня.

 

Раніше повідомлялося про одного пораненого французького журналіста.

 

«Каменем поранений у голову французький журналіст з видання Finance. Надавши йому першу допомогу, ми передали його в швидку. 17-а київська лікарня переповнена», - написав у Facebook народний депутат України Олексій Гончаренко.

 

Імені постраждалого журналіста Олексій Гончаренко не назвав. «Детектор медіа» з'ясувала, що йдеться про Антуана Делоне - французького фотографа-фрілансера, який нині висвітлює події в Україні (очевидно, пан Гончаренко неправильно почув слово «фріланс», тому й назвав француза представником видання Finance).

 

У своєму Twitter пан Делоне повідомив, що йому в обличчя влучив камінь. «Спізнився на київський протест і отримав каменем в обличчя через 10 хвилин. Люди зробили більше фотографій мене, ніж я - кадрів з протестів», - написав він.

 

Колега Антуана Делоне Поль Ґоґо у Twitter підтвердив, що йдеться про Антуана Делоне на фотографіях пораненого, поширених у соцмережах і ЗМІ. Він також написав: «Бруківка летіла над нами, коли мій колега був поранений».

 

Нагадаємо, 31 серпня протестувальники під стінами Верховної Ради використали вибухові пакети і бойову гранату, унаслідок чого було поранено кілька десятків міліціонерів, постраждали і журналісти. Поки що було відомо про п'ятьох поранених медійників, у тому числі француза Антуана Делоне.

 

Коли в натовп було кинуто вибуховий пристрій, наслідок вибуху травми дістав оператор ТСН («1+1») Дмитро Большаков, який вів зйомку з місця подій і працював із журналісткою Наталією Нагорною. Він отримав осколкове поранення в ногу. Як згодом повідомили «Детектор медіа» на «1+1», у Дмитра Большакова серйозне поранення гомілки вище п'ятки, осколок зачепив кістку.

 

Також було поранено знімальну групу 5-го каналу - журналіста Максима Волобоєва та оператора Миколу Лебедєва. Як повідомили «Детектор медіа» у прес-службі 5-го, одразу обидва працівники каналу дістали неважкі ушкодження. Максим Волобоєв і Микола Лебедєв продовжили роботу біля парламенту, але їм на підмогу редакція надіслала ще одну знімальну групу на чолі з журналісткою Юлією Божко.

 

Більш серйозні осколкові поранення обох ніг унаслідок вибуху шумової гранати отримав оператор інформаційного бюро «Правий» Роман Малко. «Поранений гранатою у обидві ноги», - повідомивна своїй сторінці у Facebook.

 

Представник Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) з питань свободи засобів масової інформації (ЗМІ) Дуня Міятович висловила стурбованість з приводу інциденту біля парламенту України в Києві, в якому кілька журналістів отримали поранення.

 

«Детектор медіа»

Фото - Наталії Нагорної, ТСН

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY