Нацрада вдруге оштрафувала канал TBi за відсутність мовлення

Нацрада вдруге оштрафувала канал TBi за відсутність мовлення

21 Серпня 2015
4099

Нацрада вдруге оштрафувала канал TBi за відсутність мовлення

4099
Нацрада вдруге оштрафувала канал TBi за відсутність мовлення
Нацрада вдруге оштрафувала канал TBi за відсутність мовлення

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала ТОВ «ТРК "Телерадіосвіт"» (телеканал TBi) на суму 3045 грн. Таке рішення Нацрада ухвалила під час засідання 20 серпня.

 

Причина штрафу - відсутність мовлення за ліцензією НР № 1021-м від 28 жовтня 2009 року.

 

Як зазначили співробітники апарату Нацради, представники телеканалу на засідання не з'явилися, можливості вручити їм запрошення не було. Крім того, в апараті додали, що раніше до них зверталися правоохоронні органи з метою встановлення місцезнаходження телеканалу.

 

Регулятор вирішив застосувати до ліцензіата штраф у розмірі 3045 грн (5% від суми ліцензійного збору) і зобов'язати протягом двох тижнів привести свою діяльність до умов діючої ліцензії. Згідно закону «Про телебачення і радіомовлення», у разі, якщо телеканал не відновить мовлення, Нацрада зможе звернутися до суду з проханням про анулювання ліцензії.

 

Нагадаємо, 13 серпня Нацрада вже штрафувала TBi (ТОВ «Інфо24») на 6090 грн. Причиною такого рішення послужило ігнорування телеканалом попередження Нацради, винесеного у квітні. Регулятор також зажадав відновити мовлення, яке телеканал припинив з економічних міркувань.

 

Також регулятор має право провести позапланову перевірку.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 3 березня телеканал ТВі припинив мовлення. Директор каналу ТВі Ольга Манько повідомила «Детектор медіа», що «у зв'язку зі складною економічною ситуацією в країні, а також з тим, що канал є дотаційним, його діяльність призупинено до кращих часів». При цьому канал заборгував працівникам зарплату за три місяці.

 

20 березня працівники ТВі блокували канал з вимогою виплатити борги по зарплаті. Детальніше про проблеми на ТВі читайте в інтерв'ю представників колективу. 30 березня новий директор ТОВ «Інфо24», на яке оформлена ліцензія на супутникове мовлення каналу ТВіМаксим Урбанський заявив, що борги по зарплаті будуть виплачені співробітникам телеканалу «після відновлення платоспроможності підприємства», але конкретних термінів не назвав.

 

9 квітня обидві юридичні особи каналу ТВі - ТОВ «Інфо24» , яке володіє ліцензією на супутникове мовлення, і ТОВ «Телерадіокомпанія "Телерадіосвіт"», яке володіє ліцензіями на ефірне аналогове мовлення на п'яти частотах у Криму та Карпатах, отримали по попередженню від Нацради за відсутність мовлення.

 

За словами директора ТОВ «Інфо24» Максима Урбанського,  ТОВ «Інфо24» припинило мовлення через фінансові труднощі. У свою чергу ТОВ «ТРК "Телерадіосвіт"» не мовить, бо не отримує сигналу від ТОВ «Інфо24». Пан Урбанський повідомив, що мовлення ТВі буде відновлено максимум протягом місяця після завершення аудиту. Водночас він не захотів відповідати на запитання Ольги Герасим'юк, хто є власником каналу ТВі.

 

За рішенням Нацради ТВі повинен був відновити мовлення до 9 травня.  Наразі телеканал не мовить.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4099
Читайте також
10.09.2018 13:17
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
9 259
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду