Нацрада скасувала попередження провайдерам «Воля-кабель» і «Галфстрім»

Нацрада скасувала попередження провайдерам «Воля-кабель» і «Галфстрім»

17 Серпня 2015
2477

Нацрада скасувала попередження провайдерам «Воля-кабель» і «Галфстрім»

2477
Нацрада скасувала попередження провайдерам «Воля-кабель» і «Галфстрім»
Нацрада скасувала попередження провайдерам «Воля-кабель» і «Галфстрім»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення скасувала санкції «оголошення попередження» двом провайдерам програмної послуги - компаніям «Воля-кабель» і «Галфстрім». Рішення ухвалені на засіданні 13 серпня за результатами позапланових перевірок компаній, повідомляє сайт Нацради.

 

Попередження «Волі-кабель» було оголошено рішенням Національної ради від 31.07.2013 № 1560. Тоді було зафіксовано порушення вимог частин сьомої і дев'ятої статті 39, частин другої і п'ятої статті 42 Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

 

До  компанії «Галфстрім» санкції «оголошення попередження» було застосовано рішеннями Національної ради від 20.03.2013 № 568 та від 04.12.2013 № 2329. Підставою для них стали порушення вимог частин четвертої, сьомої і дев'ятої статті 39, частин другої і п'ятої статті 42 Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

 

Позапланові перевірки ліцензіатів засвідчили, що компанії усунули порушення, відтак регулятор скасував раніше застосовані до них санкції.

 

Нагадаємо, 21 травня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення скасувала попередження компанії «Воля-кабель», яке оголосила їй 17 вересня 2014 року за п'ятьма ліцензіями провайдера програмної послуги (технологія IPTV). Таке рішення Нацрада прийняла на виконання мирової угоди, яку Нацрада і ТОВ «Воля-кабель» уклали у справі, що розглядалася в Окружному адміністративному суді міста Києва.

 

17 вересня 2014 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила ТОВ «Воля-кабель» попередження, призначила позапланову перевірку та взяла до відома наявність порушень за результатами ще однією перевірки. Позапланову перевірку «Волі-кабель» призначено за результатами моніторингу в Харкові, де зафіксовано відсутність в універсальній програмній послузі цифрової версії (цілодобової) телекомпанії «Тоніс-Центр». За даними Нацради, в УПП «Волі» у Харкові була присутня аналогова версія «Тоніс-Центру» (18 годин на добу). За результатами іншої вже проведеної позапланової перевірки «Волі-кабель» Нацрада вирішила оголосити компанії попередження. Йдеться про ліцензію «Волі» на IPTV.

 

31 липня 2013 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження компанії «Воля-кабель» за результатами перевірки в Дніпропетровську. Зокрема, ресурс мережі становив 215 замість 193 каналів і 155 замість 195 програм.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2477
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду