detector.media
17.08.2015 12:00
Нацрада скасувала попередження провайдерам «Воля-кабель» і «Галфстрім»
Нацрада скасувала попередження провайдерам «Воля-кабель» і «Галфстрім»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення скасувала санкції «оголошення попередження» двом провайдерам програмної послуги - компаніям «Воля-кабель» і «Галфстрім». Рішення ухвалені на засіданні 13 серпня за результатами позапланових перевірок компаній, повідомляє сайт Нацради.

 

Попередження «Волі-кабель» було оголошено рішенням Національної ради від 31.07.2013 № 1560. Тоді було зафіксовано порушення вимог частин сьомої і дев'ятої статті 39, частин другої і п'ятої статті 42 Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

 

До  компанії «Галфстрім» санкції «оголошення попередження» було застосовано рішеннями Національної ради від 20.03.2013 № 568 та від 04.12.2013 № 2329. Підставою для них стали порушення вимог частин четвертої, сьомої і дев'ятої статті 39, частин другої і п'ятої статті 42 Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

 

Позапланові перевірки ліцензіатів засвідчили, що компанії усунули порушення, відтак регулятор скасував раніше застосовані до них санкції.

 

Нагадаємо, 21 травня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення скасувала попередження компанії «Воля-кабель», яке оголосила їй 17 вересня 2014 року за п'ятьма ліцензіями провайдера програмної послуги (технологія IPTV). Таке рішення Нацрада прийняла на виконання мирової угоди, яку Нацрада і ТОВ «Воля-кабель» уклали у справі, що розглядалася в Окружному адміністративному суді міста Києва.

 

17 вересня 2014 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила ТОВ «Воля-кабель» попередження, призначила позапланову перевірку та взяла до відома наявність порушень за результатами ще однією перевірки. Позапланову перевірку «Волі-кабель» призначено за результатами моніторингу в Харкові, де зафіксовано відсутність в універсальній програмній послузі цифрової версії (цілодобової) телекомпанії «Тоніс-Центр». За даними Нацради, в УПП «Волі» у Харкові була присутня аналогова версія «Тоніс-Центру» (18 годин на добу). За результатами іншої вже проведеної позапланової перевірки «Волі-кабель» Нацрада вирішила оголосити компанії попередження. Йдеться про ліцензію «Волі» на IPTV.

 

31 липня 2013 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження компанії «Воля-кабель» за результатами перевірки в Дніпропетровську. Зокрема, ресурс мережі становив 215 замість 193 каналів і 155 замість 195 програм.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY