У Дніпропетровську один із керівників ДФС вимагає газету «Лица» спростувати статтю, що ґрунтується на його деклараціях про доходи

У Дніпропетровську один із керівників ДФС вимагає газету «Лица» спростувати статтю, що ґрунтується на його деклараціях про доходи

13 Серпня 2015
4050

У Дніпропетровську один із керівників ДФС вимагає газету «Лица» спростувати статтю, що ґрунтується на його деклараціях про доходи

4050
У Дніпропетровську один із керівників ДФС вимагає газету «Лица» спростувати статтю, що ґрунтується на його деклараціях про доходи
У Дніпропетровську один із керівників ДФС вимагає газету «Лица» спростувати статтю, що ґрунтується на його деклараціях про доходи

11 серпня в суді Амур-Нижньодніпровського району Дніпропетровська відбулося попереднє судове засідання за позовом про захист честі, гідності та ділової репутації заступника начальника Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в Дніпропетровській області, колишнього начальника Кременчуцької податкової інспекції Андрія Звонкова до редакції газети «Ліца» (видавець - Громадська організація «Люстраційна антикорупційна рада Наддніпрянщини»), журналістки Ірини Сатарової та кременчуцької громадської активістки Ольги Тищенко. Про це повідомляє Інститут масової інформації.

 

Позивач (на фото) вимагає визнати недостовірною частину інформації про нього і членів його сім'ї, що міститься в публікації газети від 15 травня «Богатенький налоговик». Пан Звонков також маж претензію до інформації, викладеної  активісткою Ольгою Тищенко.

 

У статті газети «Ліца» проаналізовано декларації про доходи Андрія Звонкова та його дружини Ірини за 2013-2014 роки. Видання повідомило, що подружня пара податківців (Ірина Звонкова також до 2010 року працювала в податкові інспекції) володіє квартирами, дорогими машинами, земельними ділянками та бізнесом, має на банківських рахунках значні заощадження.

 

«У декларації про доходи Андрій Звонков розповів, скільки грошей заробили він і члени його сім'ї в 2014 році. У 2014 році Андрій Звонков отримав дохід у розмірі 87.252 грн., а його сім'я - 1.484.616 грн. У приватній власності податківця знаходяться дві земельні ділянки площею по 1.000 м2 кожен, дві квартири - 80,6 м2 і 81,8 м2 - і два гаражі по 40 м2. Сім'я чиновника володіє чотирма земельними ділянками по 10 598 м2, 893 м2, 418 м2 та 43 м2. Дружина і син Звонкова Єгор є власниками двох гаражів розмірами в 38,1 м2 та 24 м2. Крім того, на них оформлена й інша нерухомість площею в 1 475,8 м2; 280,4 м2; 257,1 м2; 116,9 м2. Що мається на увазі під іншою нерухомістю, Звонков в декларації не вказав... У 2014 році у чиновника з'явилися дві квартири, а у членів його сім'ї - три земельні ділянки (в минулих деклараціях не фігурували). Звонков не уточнив, за яку ціну він і його рідні придбали нове майно», - повідомила газета.

 

За словами пана Звонкова, які наводить газета, його дружина почала займатися підприємницькою діяльністю з 2010 року, коли відкрила перукарню. «Вона побудувала свій бізнес завдяки старанній праці. Заробляти мільйони можна навчитися і за два роки», - цитує газета податківця. За п'ять років від старту бізнесу у сфері краси Ірина Звонкова змогла придбати, як стверджує газета, крім салону «Ірина +» комплекс для відпочинку «Липовий рай», мисливсько-риболовні угіддя, ресторани «Метрополь» і «Гостинний двір».

 

Податківець вважає, що редакція газети «Лица», автор статті Ірина Сатарова і кременчуцька активістка Ольга Тищенко поширили про нього недостовірну інформацію, образили його честь і гідність, а також зіпсували ділову репутацію.

 

Чиновник вимагає суд визнати інформацію, яка була поширена в статті, недостовірною, а також зобов'язати відповідачів її спростувати шляхом публікації у газеті «Ліца» відповідної статті.

 

На попередньому засіданні сторони обмінялися клопотаннями, і суддя Лариса Якименко оголосила перерву до 14.00 10 вересня, повідомляє видання «ЗОВ».

 

Нагадаємо, Дніпропетровська газета «Лица» продовжує вихід попри постанову Вищого господарського суду України про арешт рахунків і майна. Газету перереєстровано на іншого видавця - громадську організацію «Люстраційна антикорупційна рада Придніпров'я». У результаті цього газета вийшла друком 5 лютого, із запізненням на добу. 2 лютого стало відомо, що п'ятирічний судовий процес за позовом корпорації «АТБ» проти дніпропетровської газети «Лица» закінчився постановою Вищого господарського суду України про арешт рахунків і майна газети.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», предметом позову були статті журналістки Любові Каптєлої «О степени вседозволенности (Размышления в День Независимости)» від 26 серпня 2009 року та «Последователи дона Корлеоне, или Открытое письмо в УСБУ в Днепропетровской области» від 16 вересня 2009 року. На думку позивача, видання розповсюдило «неперевірені, суб'єктивні, недостовірні, а часом, - і відверто наклепницькі відомості».

 

«Детектор медіа»

Фото - «Лица»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4050
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду