Власник «Українського медіа холдингу» Курченко потрапив під санкції США

Власник «Українського медіа холдингу» Курченко потрапив під санкції США

31 Липня 2015
2146

Власник «Українського медіа холдингу» Курченко потрапив під санкції США

2146
Власник «Українського медіа холдингу» Курченко потрапив під санкції США
Власник «Українського медіа холдингу» Курченко потрапив під санкції США

Вчора, 30 липня, Міністерство фінансів США оголосило про розширення списку санкцій відносно ряду підприємств і осіб у зв'язку з подіями на Україні. У розширений перелік осіб, щодо яких буде застосовано санкції, потрапив, зокрема,  український бізнесмен, власник «Українського медіа холдингу» Сергій Курченко. Про це йдеться в опублікованому Мінфіном США переліку.

 

До расширенного списку також потрапили син колишнього президента Олександр Янукович, колишній секретар Радбезу, колишній глава Адміністрації президента Андрій Клюєв, колишній міністр Кабміну Миколи Азарова Едуард Ставицький.

 

Крім того, в переліку перераховані дочірні структури російських компаній, щодо яких вже діяли санкції. Як пише РБК, за фактом ці «дочки» і до сьогоднішнього моменту не могли залучати довгострокове фінансування і розміщувати акції в США, будучи дочірніми структурами компаній, що потрапили під санкції. Проте Мінфін США вирішив і їх внести до списку санкцій, щоб зменшити ймовірність ухилення від санкцій. «Сьогоднішнє розширення санкцій не є ескалацією, воно просто є звичайним кроком, спрямованим на посилення діючих заходів. Їх мета - зупинити повторювані і значні відходи від діючих санкцій», - цитує «Интерфакс» прес-аташе американської дипмісії в Росії Уїлл Стівенс.

 

Нагадаємо, у березні 2014 року Генеральна прокуратура України оголосила підозру голові спостережної ради ГК «СЄПЕК» («ВЕТЕК») Сергію Курченку, якому належить медіахолдинг «ВЕТЕК-медіа». Сергія Курченка було оголошено у розшук, ЗМІ повідомляють, що він перебуває у Росії.

 

У травні  СБУ заявила, що викрила злочинні механізми в придбанні паном Курченком медіахолдингу UMH group

 

Наразі Сергій Курченко перебуває у міжнародному розшуку. В Україні його звинувачують у тому, що він створив і безпосередньо здійснював керівництво злочинною організацією, діяльність якої нанесла збитків державі у нафтогазовій та банківській сферах на загальну суму близько 5 млрд. гривень. Крім того формується доказова база щодо протиправної реалізації скрапленого газу через підконтрольні пану Курченку комерційні структури, укладення фіктивних угод з «Газ Україна 2020» на постачання нафтопродуктів, привласнення коштів рефінансування Національного банку. За кримінальним провадженням накладено арешт на особисті рахунки, рухоме і нерухоме майно на загальну суму понад 1,2 млрд. гривень, проведено арешти чотирьох осіб, підозрюваних у скоєнні злочинів. Крім того, Головне слідче управління Служби безпеки України відкрило кримінальне провадження за ст. 209, 258-5 Кримінального кодексу України проти суб'єктів господарювання, що входять до груп компаній «Лукойл» та «СЄПЕК» («ВЕТЕК») і звинувачує їх у фінансуванні терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР».

 

Сергій Курченко придбав «Український медіа холдинг» у 2013 році. 5 листопада 2013 року власник групи компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергій Курченко і засновник, президент UMH group («Український медіа холдинг») Борис Ложкін оголосили про дострокове закриття угоди з купівлі компаніями пана Курченка 99,9% акцій UMH group. Одразу після цього 14 працівників сайту й журналу «Forbes Украина» подали заяви про звільнення через спроби змінити редакційну політику видання.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2146
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду