До 6 серпня - реєстрація на тренінг «Як говорити з людьми з інвалідністю і про них»

29 Липня 2015
2196

До 6 серпня - реєстрація на тренінг «Як говорити з людьми з інвалідністю і про них»

2196
До 6 серпня - реєстрація на тренінг «Як говорити з людьми з інвалідністю і про них»

27-28 серпня у Києві відбудеться дводенний тренінг для журналістів та журналісток на тему «Як говорити з людьми з інвалідністю і про них».

 

Під час заходу його учасники та учасниці дізнаються:

- Як і чому відбувається виключення людей з інвалідністю із суспільного життя?

-Які існують бар'єри для людей з інвалідністю і як ЗМІ можуть їх долати?

-Моделі інвалідності (медична, соціальна), їх еволюція і сучасне розуміння інвалідності у світі.

-Концепція «універсального дизайну» у просторі, послугах, інформації. Як редакції можуть запроваджувати принципи «універсального дизайну» у своїй роботі?

-Больові точки висвітлення теми інвалідності в українських мас-медіа: між жалем і надмірною героїзацією.

-Термінологія: які слова використовувати, висвітлюючи тематику інвалідності?

- Етика спілкування  з людьми з інвалідністю.

- Як зображати осіб з інвалідністю? Які кадри слід використовувати при зйомці?

-Що таке процес інклюзивного прийняття рішень і як він відбувається? Як медіа можуть залучати людей з інвалідністю до процесів прийняття рішень?

 

Тренери та експерти заходу: Марія Ясеновська, голова координаційної ради Коаліції з протидії дискримінації в Україні; Ірина Федорович, співкоординаторка Проекту «Без кордонів» Центру «Соціальна дія»; Володимир Азін, експерт Національної асамблеї інвалідів України; Ірина Виртосу, журналістка Центру інформації про права людини; Тетяна Печончик, голова Центру інформації про права людини.

 

До участі запрошуються журналіст(к)и та редактор(к)и центральних і місцевих ЗМІ, а також фрилансер(к)и.

 

Участь у тренінгу є безкоштовною. Учасники заходу забезпечуються проживанням (одна доба), харчуванням, роздавальними матеріалами, також їм відшкодовуються транспортні витрати - проїзд автобусом або поїздом (плацкарт або купе).

 

Для участі потрібно до 6 серпня заповнити аплікаційну форму за посиланням. Відібрані учасники та учасниці отримають підтвердження участі до 15 серпня.

 

У разі виникнення запитань треба звертатись до Ірини Виртосу (097-769-00-07, iv@humanrights.org.ua).

 

Організатори заходу - Центр інформації про права людини спільно з Проектом «Без кордонів» Центру «Соціальна дія» під егідою із Коаліції з протидії дискримінації в Україні за підтримки Європейського Союзу та програми «Права людини і правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2196
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду