На Черкащині голова сільради напав на журналіста  телеканалу «Антена» (ВІДЕО)

На Черкащині голова сільради напав на журналіста телеканалу «Антена» (ВІДЕО)

9 Липня 2015
3519

На Черкащині голова сільради напав на журналіста телеканалу «Антена» (ВІДЕО)

3519
На Черкащині голова сільради напав на журналіста  телеканалу «Антена» (ВІДЕО)
На Черкащині голова сільради напав на журналіста  телеканалу «Антена» (ВІДЕО)

Кореспондент черкаського телеканалу «Антена» Роман Шовенко постраждав від рук сільського голови села Червона Слобода (Черкаський район, Черкаської області) Миколи Котка та його помічника. Намагання отримати коментар для журналіста закінчилося штурханиною та погрозами з боку владців, повідомляє сайт телеканалу.

 

За фактом перешкоджання професійній діяльності Романа Шовенка порушено кримінальну справу, стверджує головний редактор ТК «Антена» Валерій Воротник.

 

Як повідомляє телеканал, після закінчення сесійного засідання сільради журналіст звернувся до Миколи Котка з проханням прокоментувати ситуацію з об'єднанням територіальних громад Черкаського району, зокрема, що стосується листа-погодження від Хуторської сільради про їхнє влиття до червонослобідської громади.

 

Днями в ефірі телеканалу вийшов матеріал, де голова Хуторської сільради не знайшов порозуміння з мешканцями села в питанні об'єднання громад і збори висловилися категорично проти цього. Журналіст припустив, що рішення Хуторської громади могло бути сфальшоване, і вирішив уточнити інформацію у голови Червонослобідської сільради.

 

У відповідь Микола Котко заявив, що говоритиме лише з журналістами. Посвідчення ТК «Антена», де зазначено професійний статус Романа Шовенка, не переконало сільського голову. Як повідомляє телеканал, Микола Котко не стримався, почувши питання про незаконне видобування піску на території села, та «ледь не зніс з ніг журналіста». Тим часом помічник сільського голови намагався вирвати камеру.

 

 

Про інцидент Роман Шовенко поінформував головного редактора ТК «Антена» Валерія Воротника.

 

Пізніше головред повідомив, що за фактом нападу на журналіста каналу міліція відкрила провадження за ст.171 Кримінального кодексу України.

 

«За фактом вчорашнього нападу на мого колегу Рломана Шовенко сільського голови Червоної Слободи Котка порушено кримінальну справу за перешкоджання діяльності журналіста. Подивимось що буде далі. Відео викладемо в мережу за кілька годин. Зараз передаємо його МВС. Котко вчора був не правий. Ох, як неправий. Я відео побачив сьогодні, але воно мене вразило. Давно так брутально не нападали на журналістів Антени під час їх роботи. І камери не намагалися забрати... Смішні люди. Загубилися?», - написав Валерій Воротник у своєму Facebook.

 

Інститут масової інформації повідомляє, що  в керівництві УМВС в Черкаській області пообіцяли прокоментувати інформацію про порушення кримінальної справи.

 

«Детектор медіа» звернеться за коментарем до УМВС України у Черкаській області.

 

Нагадаємо, в ніч на 13 грудня минулого року на журналіста «Антени» Романа Шовенка було скоєно напад - 35-річний місцевий житель, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, завдав журналісту тілесних ушкоджень.

 

В ніч з 9 на 10 січня у Черкасах невідомі напали на журналіста місцевого телеканалу «Антена» Костянтина Штукалюка. За фактом побиття було відкрито відкрито кримінальне провадження.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3519
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду