У Черкасах відкрито кілька проваджень після нападу на журналіста «Антени» чоловіка, що назвався міліціонером

У Черкасах відкрито кілька проваджень після нападу на журналіста «Антени» чоловіка, що назвався міліціонером

16 Грудня 2014
3127

У Черкасах відкрито кілька проваджень після нападу на журналіста «Антени» чоловіка, що назвався міліціонером

3127
У Черкасах відкрито кілька проваджень після нападу на журналіста «Антени» чоловіка, що назвався міліціонером
У Черкасах відкрито кілька проваджень після нападу на журналіста «Антени» чоловіка, що назвався міліціонером

В ніч на 13 грудня у Черкасах на журналіста місцевого телеканалу «Антена» було скоєно напад - 35-річний місцевий житель, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, завдав журналісту тілесних ушкоджень. Наразі всі особи конфлікту встановлені, відкриті кримінальне провадження за статтею 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України (ККУ) та за фактом умисного перешкоджання законній професійній діяльності журналіста за статтею 171 ККУ. Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Черкаській області і прокуратура Черкаської області.

 

У сюжеті телеканалу «Антена» йдеться, що у ніч на 13 грудня у Черкасах невідомий чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, вдарив журналіста телеканалу «Антена» Романа Шовенка, коли той знімав на камеру хуліганські дії групи нетверезих осіб. Як розповів журналіст, він побачив сутичку між охоронцями, яких викликала адміністрація одного з ресторанів, та молодиками і почав її фіксувати.

 

Один з хуліганів накинувся на журналіста та завдав йому кілька сильних ударів в область голови та тулуба, намагався відібрати та розбити телекамеру, пошкодивши її. Зачинщик безладів представився працівником МВС - оперуповноваженим управління карного розшуку Сергієм Вороним. Він зателефонував за номером «102» та заявив, що скоєно напад на працівника міліції.

 

 

Як повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на начальника УМВС в Черкаській області Владислава Пустовара, учасники інциденту встановлені. Соснівським райвідділом відкрите кримінальне впровадження за статтею «хуліганство», яке начальник УМВС області взяв справу на особистий контроль. Наразі встановлюється ступень та тяжкість заподіяних тілесних ушкоджень.

 

«Особа, яка під час конфлікту представилася працівником черкаської міліції, в підрозділах УМВС України в Черкаській області не працює», - повідомляє СЗГ УМВС України в Черкаській області.

 

Водночас, Черкаська обласна прокуратура повідомила, що зареєструвала кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналіста Романа Шовенка. Про це на сайті обласної прокуратури. «На підставі вказаної інформації прокуратурою міста Черкаси внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом умисного перешкоджання законній професійній діяльності журналіста за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 КК України», - повідомляє прокуратура.

 

У повідомленні також згадуються дописи у соціальних мережах, які з'явились після оприлюднення відео інциденту і у яких йшлося, що нападник представлявся працівником міліції. «За даним фактом прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 353 КК України (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи, поєднане із вчиненням будь-яких суспільно-небезпечних діянь)», - повідомляє прокуратура.


Хід зазначених справ перебуває на контролі прокуратури області. Крім того, прокуратурою призначено службове розслідування щодо професійності дій працівників міліції та повноти вжиття заходів, спрямованих на припинення вказаних правопорушень, проведення якого доручено УМВС України в Черкаській області.

 

Нагадаємо, у червні начальник УМВС в Черкаській області Владислав Пустовар повідомив, що інциденти з побиття журналістів у місті Черкасах співробітниками міліції та спецназівцями у січні-лютому сталися внаслідок некваліфікованих дій і неналежного виконання своїх обов'язків щодо організації роботи органів внутрішніх справ та відсутністю контролю за дотриманням законності з боку екс-начальника УМВС України в Черкаській області Володимира Ліпандіна.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3127
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду