Після критики умов навчання в КНУ ім. Карпенка-Карого Ларисі Артюгіній не продовжують контракт

Після критики умов навчання в КНУ ім. Карпенка-Карого Ларисі Артюгіній не продовжують контракт

4 Липня 2015
12123

Після критики умов навчання в КНУ ім. Карпенка-Карого Ларисі Артюгіній не продовжують контракт

12123
Після критики умов навчання в КНУ ім. Карпенка-Карого Ларисі Артюгіній не продовжують контракт
Після критики умов навчання в КНУ ім. Карпенка-Карого Ларисі Артюгіній не продовжують контракт

Викладачці Інституту екранних мистецтв Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К. Карпенка-Карого Ларисі Артюгіній після семи років співпраці не продовжили контракт із вишем. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

 

«Мене звільнили з КНУТКТ імені Карпенка-Карого. Навіть не поставили до відома протягом місяця», - зазначила вона.

 

Пані Артюгіна - кінорежисер, учасниця об'єднання «Вавилон'13», волонтер і громадська активістка.

 

Таке рішення вона пов'язує з критикою умов навчання в цьому виші. Питання про побутове обладнання університету вона висловлювала ректорату, на своїй сторінці у Facebook та в рамках програми  «Кіно з Яніною Соколовою» на 5-му каналі, де йшлося про КНУ ім.. Карпенка Карого.

 

«Історія почалася ще у вересні, коли я, єдина з усього викладацького складу, відмовилася підписувати заяву про двотижневу відпустку за свій рахунок, - зазначила пані Артюгіна. -  На ректораті оголосили, що в Університеті не вистачає грошей і всі зобов'язані це зробити. Я щиро хотіла зрозуміти, чому ж не вистачає грошей у ВНЗ, де половина студентів платить великі гроші за навчання та ВНЗ підтримується фінансово ще й державою (Мінкультом і Міносвіти). Відповідь не отримала досі».

 

Також у дописі щодо свого звільнення вона розповіла, що, 13 квітня 2015 року надіслала рекомендованим листом заяву до ректора і директора Інституту про те, що змушена перенести заняття зі студентами до офісу «Вавилона'13»: «Враховуючи системне відключення води та відсутність функціонування вбиралень в Інституті екранних мистецтв, довожу жо вашого відома вимушене перенесення занять із студентами 3-РТБ курсу 14.04. 2015р. , 21.04. 2015р., 28.04. 2015р., 5.05. 2015р., 12.05. 2015р., 19.05. 2015р. в інше приміщення, а саме в офіс ГО "Вавілон 13" за адресою вул. Ярославів Вал, буд. 9. та офіс ГО "Новий Донбас" за адресою вул. Обсерваторна 21-А».

 

При цьому вона нагадала, що, згідно контракту, як науково-педагогічний працівник вона має право на належні умови праці та відпочинку, вільний вибір форм, методів, засобів навчання, виявлення педагогічної ініціативи. «У розділі 5.2 зазначено, що Університет зобов'язаний забезпечити умови роботи відповідно до вимог нормативних актів про охорону праці, виробничу санітарію та гігієну праці», - додала вона.

 

За словами пані Артюгіної, після цього заввідділу кадрів повідомив, що ректор вказав напорушення Постанови про правила проведення занять і що з нею не варто продовжувати контракт.

 

«Унітази перемогли», - резюмує Лариса Артюгіна, коментуючи цю історію.

 

 


 

 

Нагадаємо, випуск програми «Кіно з Яніною Соколовою», в якому йшлося про матеріальні проблеми Інституту екранних мистецтв, вийшов в ефір 1 травня 2015 року.

У телепрограмі взяли участь ректор КНУТКіТ імені І.К. Карпенка-Карого Олексій Безгін, заступник міністра культури Ростислав Карандєєв, актори Сніжана Єгорова та Юрій Горбунов. У записі свої думки з приводу ситуації висловили кінорежисери Лариса Артюгіна, кінорежисер Марина Врода, актор Юрій Горбунов.

 

 

 

Пані Артюгіна у своєму коментарі охарактеризувала стан Інституту як «сарай-гараж».

 

Вона наголосила, що побутова ситуація в Інституті «є не просто критичною, а неприпустимою, а корпус кіно факультету - колишній технічний корпус «Укркінохроніки» не пристосований не тільки до того, щоби там навчалися студенти, а й до того, щоби там перебували люди». Викладаючи для майбутніх кінорежисерів, педагоги, за словами Лариси Артюгіної, не мають можливості користуватися ані екранами, ані кінопроекторами.

 

Також вона вказала на антисанітарні умови. За її словами, у будівлі, де навчаються студенти, азбестова стеля, що шкідливо для здоров'я. «Туалети не працюють на протязі семи років. Гарячої води немає взагалі, а холодну періодично відключають на два тижні. [Ні санепідемстанція, ні ректор цим особливо не переймається]», - зазначила Лариса Артюгіна.

 

«Якщо ректор за всі ці роки не в змозі забезпечити умови для навчання, то він, напевне, не на своєму місці. Прийшов час його міняти й гнати мітлою», - заявила вона.

 

«Детектор медіа» намагатиметься отримати коментарі ректорату Інституту екранних мистецтв Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К. Карпенка-Карого.

 

«Детектор медіа»

Фото з Facebook-сторінки Лариси Артюгіної

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12123
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Цо
3190 дн. тому
Поддерживаю предыдущего оратора. Стоит только почитать фейсбуки наших мытцив, чтобы понять, что они знать не желают тех, кому элементарно стало нечего жрать. Причинно-следственные связи не работают в силу того, что эти люди развили свой эгоцентризм до космических масштабов. "Узнаете дерево по плодам его". По замыслу Господа Бога каждый получает наказание, которое есть урок любящего отца. Поэтому, все, что произойдет дальше с нашими деятелями искусств - совершенно заслуженно и ни капельки не случайно.
для Анастасии
3190 дн. тому
уважаемая! с конца 2004 года целенаправленно разрушается и внаглую разворовывается богатейшая и еще недавно , в период с 1999-2004 уверенно поднявшаяся с колен Украина. Вуз это- маленький малозначимый и почти незаметный эпизод из этой колоссальной трагедии и есть (в вашей сфере) просто индикатором "успешного" правления Ющенко, Тимошенко, Яценюка и Порошенко страной! сегодня Украина благодаря ура-патриотам и пустобрехам и так называемым очередным "активистам" по всем показателям, главный из которых благосостояние населения, уверенно скатилась не то, что на задворки всего бывшего "совка", а даже мировой цивилизации(где-то вблизи беднейших африканских республик). если вы думаете, что этой осенью, с началом сезона люди, которым не хватает уже элементарно на еду и на то, чтобы элементарно собрать ребенка в школу и заплатить "на нужды" класса (при бесплатном образовании), все массово пойдут в театры на спектакли--вы ошибаетесь! а это означает лишь одно--повторное, после начала 90-х, тяжелейшее падение и крах театральной отрасли! и здесь не надо слов про "колбасу" и прочего бреда от активистов. Чтобы поднять хоть как-то детей, многие, даже желающие посмотреть спектакль, на представления не приидут, поскольку будут заняты в этот момент поиском заработка на жизнь и на обеспечение своим детям ну хоть какого-то будущего, чуть выше уровня африканских трущоб! потому соглашусь с предыдущими ораторами: так называемых волонтеров, активистов, вавилонов и прочую нечисть надо гнать отовсюду паршивой метлой! и чем скорее эти засератели мозгов и просератели страны , вся эта грязь будет выдворена, тем скорее Украина сможет вернуться к нормальной жизни!
Анастасия
3190 дн. тому
Удивительно... когда вышел материал о проблемах ВУЗа (пару месяцев назад), никто и не подумал прокомментировать эту ситуацию. А то, что ректор сидит в своем кресле с 2003 года, а университет на его бездеятельности разваливается - это не вызывает у вас возмущения и желания высказаться?
эт точно!
3190 дн. тому
предположу что сейчас на вуз начнется усиленное массированное давление,и чувиху, которая занималась чем угодно, кроме прямых обязанностей: активизмом, волонтерством, вавилонами и прочим, насильно начнут впихивать обратно. при этом даже не удивлюсь, что пропихнут чуть ли не сразу в ректоры-проректоры(ну как принято у нас в стране) по "революционному" признаку.... отстоял с микрофоном на майдане, оторал во всю глотку по расписанию " цэ-тытуууууушкы!"---всё, сразу в министры культуры(минимум)
ага
3190 дн. тому
всяким "активистам". волонтеро-революционерам, крикунам и чуть что - из Вавилон-13 ->заказной пропагандистской брехливой документалистики для промывания мозгов, место не в приличных местах, а тем более легендарных ВУЗах, а в подворотне с гопотой и с крикунами на майдане скакать вместе с одной потасканной певичкой в шкурах! от этой всей мрази надо давно очистить страну, поскольку результат их деструктивных действий привел лишь к одному: потере территорий, полному бардаку во всех сферах жизни, тотальной коррупции, полнейшему развалу и разворовыванию экономики страны, к всеобщей нищете!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду