Суд відмовив в арешті підозрюваного в побитті сумського журналіста Євгена Положія

Суд відмовив в арешті підозрюваного в побитті сумського журналіста Євгена Положія

26 Червня 2015
2412

Суд відмовив в арешті підозрюваного в побитті сумського журналіста Євгена Положія

2412
Суд відмовив в арешті підозрюваного в побитті сумського журналіста Євгена Положія
Суд відмовив в арешті підозрюваного в побитті сумського журналіста Євгена Положія

25 червня Зарічний суд міста Суми знову відмовив у взятті під варту підозрюваного в побитті сумського журналіста Євгена Положія, яке сталося більше року тому. Про це повідомляє видання «Данкор».

 

Суд нагадав, що 8 червня вже відмовив слідству в задоволенні аналогічного клопотання.

 

«8 червня цього року слідчим суддею вже було оцінено наявність передбачених законом ризиків, які існували до винесення ним рішення, у тому числі ризик можливого впливу на потерпілого, що вказувалося в рапорті співробітника УБОЗ, і можливість ухилення обвинуваченого від слідства, що підтверджувалося постановою Ковпаківського районного суду м. Суми про привід від 30 липня 2015 року. За результатами цього розгляду відмовлено в задоволенні аналогічного клопотання слідчого», - повідомили в суді.

 

Слідчим не було доведено виникнення і наявність інших ризиків і намірів підозрюваного М. вчиняти дії, які будуть перешкоджати встановленню істини у справі.

 

«При розгляді клопотання слідчий вказав, що порушень явки до слідчого та інших порушень М. не здійснював і процесуальну поведінку М. з тих пір є належним. Таким чином слідчим не доведене існування сукупності обставин, зазначених у ст.177 КПК України - тому, клопотання не підлягає задоволенню», - вважають у суді.

 

Пан Положій на своїй сторінці у Facebook написав, що іншого рішення не сподівався: «Чесно кажучи, іншого рішення від суду, головою якого є пані Шелехова, я й не очікував. З перших кроків - ще з квітня 2014, заборонивши проводити моніторинг мобільних абонентів, суд свідомо став на бік злочинців. Так що розраховувати на об'єктивний розгляд справи не доводиться. Майдан, говорите, переміг? Революція Гідності? Люди гинуть тисячами, а в Сумах як керувало, так і керує ОПГ ».

 

Нагадаємо, увечері 15 квітня 2014 року у Сумах було жорстоко побито у власному гаражі активіста, письменника, головного редактора газети «Панорама» Євгена Положія. У результаті він отримав сильний струс мозку, численні забиття і відкритий вивих руки з розривом м'яких тканин.

 

УМВС України в Сумській області попередньо кваліфікувало справу як «хуліганство». Після того, як члени Сумського обласного прес-клубу вимагали від правоохоронних органів перекваліфікації справи про напад на Євгена Положія, його справу було перекваліфіковано на «умисне нанесення середньої тяжкості тілесних ушкоджень».

 

Комітет захисту журналістів заявив, що стурбований брутальним нападом на редактора Євгена Положія в Україні.

 

Пізніше Євген Положій звинуватив суд у блокуванні розслідування щодо його побиття. Сам журналіст пов'язує напад на нього із виборчою кампанією.

 

У червні 2014 року Сумська обласна прокуратура заявила, що розслідування жорстокого побиття головного редактора сумської газети «Панорама» Євгена Положія вийшло на фінішну пряму. У слідчих залишилася одна версія - професійна діяльність журналіста.

 

26 грудня 2014 року на сесії Сумської міськради 42 депутати підтримали звернення до Генерального прокурора України, у якому просили його втрутитися у розслідування справи про побиття головного редактора сумського тижневика «Панорама» Євгена Положія.

 

22 травня 2015 року мешканцю міста Суми було повідомлено про підозру у вчиненні хуліганства та умисного тілесного ушкодження середньої тяжкості головному редактору сумської газети «Панорама» Євгену Положію.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2412
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду