Комітет захисту журналістів стурбований нападом на Євгена Положія

18 Квітня 2014
4311

Комітет захисту журналістів стурбований нападом на Євгена Положія

4311
Комітет захисту журналістів стурбований нападом на Євгена Положія

Комітет захисту журналістів стурбований брутальним нападом на редактора Євгена Положія в Україні. Організація закликає владу здійснити ретельне розслідування, затримати винуватців, а також надати захист постраждалому редактору, який перебуває в лікарні. Про це йдеться в офіційній заяві, опублікованій на сайті КЗЖ.

 

Посилаючись на українські новинні медіа, КЗЖ пише, що в понеділок  двоє невідомих нападників перестріли у Сумах неподалік від його дому редактора незалежного новинного сайту Panorama Євгена Положія. Зловмисники сильно побили журналіста і втекли, коли надійшли його дружина та сусіди. Як повідомляє ІМІ, нападники не взяли гаманця, мобільного телефона та жодних документів.

 

Після цього Положія госпіталізували з переломом черепа, струсом мозку, вивихом ліктя та численними синцями на обличчі. Повідомляється, що місцева міліція розслідує злочин та одним із мотивів називає журналістську діяльність потерпілого.

 

Такої ж думки дотримується дружина та колега редактора. В серії публікацій видання Panorama з жовтня 2010 року до січня 2011 року він викривав корупцію та виборчі махінації представників попередньої місцевої влади. А нещодавно прокуратура розпочала розслідування щодо чиновників.

 

«Ми звертаємося до української влади в Сумах, аби вони гарантували, що винуватці нападу на Євгена Положія будуть затримані та покарані , а також щоб забезпечили безпеку Положія після виходу з лікарні,  - каже координатор програм КСЖ в Європі та Цетральній Азії Ніна Огнянова. - Не можна допускати безнаказаності, що заморозить розслідувальну журналістику, яку представляє Положій».

 

У січні Євген Положій переселив свою родину з регіону. Таке рішення він прийняв після того, як отримав погрози від невідомих осіб. Невдовзі у відкритому листі журналіст написав: якщо з ним щось трапиться, винними треба вважати регіональну владу та представників провладної партії, яких він критикував у своїх матеріалах.

 

Комітет захисту журналістів також звертає увагу на зникнення у Слов'янську Сергія Лефтера, журналіста варшавської фундації «Відкритий діалог», неурядової організації, що пропагує права людини та європейські цінності.

 

Комітет захисту журналістів задокументував численні напади на пресу відколи зросла напруга у Східній Україні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4311
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду