Власник «Українського медіа холдингу» підробив документи, аби стати громадянином Молдови - ЗМІ

Власник «Українського медіа холдингу» підробив документи, аби стати громадянином Молдови - ЗМІ

18 Червня 2015
2165

Власник «Українського медіа холдингу» підробив документи, аби стати громадянином Молдови - ЗМІ

2165
Власник «Українського медіа холдингу» підробив документи, аби стати громадянином Молдови - ЗМІ
Власник «Українського медіа холдингу» підробив документи, аби стати громадянином Молдови - ЗМІ

Мільйонер, власник «Українського медіа холдингу» Сергій Курченко намагається отримати громадянство Молдови. Про це повідомляє «Українська правда», посилаючись на документи, надані членам Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції першим заступником голови СБУ Юрієм Артюховим.

 

Згідно з документами, Сергій Курченко вживає заходів, направлених на отримання громадянства Республіки Молдова.

 

«Серед поданих в компетентні органи документів Курченком надано копії паспортів громадянина Російської Федерації (громадянський та для виїзду за кордон), виданих йому у 2014 році, а також підроблену довідку управління спеціальних перевірок та довідкового обліку ДІАЗ МВС України від 07.07.2014 , згідно з якою він нібито не перебуває в Україні у розшуку та не притягувався до кримінальної відповідальності», - сказано у документах.

 

Як відомо, Сергій Курченко перебуває у міжнародному розшуку. Його звинувачують у тому, що він створив і безпосередньо здійснював керівництво злочинною організацією, діяльність якої нанесла збитків державі у нафтогазовій та банківській сферах на загальну суму близько 5 млрд. гривень.

 

«Слідчі формують доказову базу щодо протиправного постачання афільованими з Курченком компаніями державним підприємствам "Нафтогаз України", "Укртрансгаз", "Чорноморнафтогаз" обладнання за завищеною вартістю», - сказано в документах.

 

Крім того формується доказова база щодо протиправної реалізації скрапленого газу через підконтрольні пану Курченку комерційні структури, укладення фіктивних угод з «Газ Україна 2020» на постачання нафтопродуктів, привласнення коштів рефінансування Національного банку.

 

За кримінальним провадженням накладено арешт на особисті рахунки, рухоме і нерухоме майно на загальну суму понад 1,2 млрд. гривень, проведено арешти чотирьох осіб, підозрюваних у скоєнні злочинів.

 

Крім того, Головне слідче управління Служби безпеки України відкрило кримінальне провадження за ст. 209, 258-5 Кримінального кодексу України проти суб'єктів господарювання, що входять до груп компаній «Лукойл» та «СЄПЕК» («ВЕТЕК») і звинувачує їх у фінансуванні терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР».

 

Як відомо, Сергія Курченко наразі переховуються на території Росії.

 

Нагадаємо, 21 листопада минулого року  сербський таблоїд Blic Online з посиланням на власні джерела повідомив, що олігарх, власник медіа холдингу «Український медіа холдинг» (УМХ) Сергій Курченко, який втік з України, отримав громадянство Сербії за прискореною процедурою як іноземець, який тимчасово працює в Сербії і планує зробити «інвестиції в сербська енергетику». Пізніше уряд Сербії, країни, яка претендує на вступ до ЄС, заявив про намір скасувати  надання громадянства українському олігарху Сергію Курченку. 

 

Співробітникам «Українського медіа холдингу» (УМХ), який належить оголошеному в розшуколігарху Сергію Курченко, вже кілька місяців затримують зарплату. УМХ відмовився офіційно коментувати ситуацію навколо виплати зарплат, посилаючись на те, що ця інформація є комерційною таємницею.

 

«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2165
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Антонов
3244 дн. тому
«А конец то близок» современный слоган Украинского Медиа Холдинга!!!!! Как и обещал, хотел поведать о другом активе « гения» бизнеса , Курченко С.В. «Металлисте» Но!!!!!!!! Ситуация вокруг холдинга «Вести» , очередной раз заставила обратить внимание и на холдинг почетного эмигранта Курченко, ну тот который Медиа. Проскочила информация, что в международном терминале аэропорта Борисполь закрыты торговые точки по продаже прессы, сувениров и кофе. С кофе, ладно, не так интересно. А вот пресса! Да еще и «Твоя Пресса» !!! Все дело в том, что торговые точки по продаже прессы в аэропорту Борисполь принадлежат беглому и очень почетному эмигранту Курченко! Кто то, из властных структур дочитался в документах об аренде площадей: а собственник то Курченко! А не обвинят ли в пособничестве сепаратистам! И от греха подальше не подписал договор на продление аренды с УМХ. Чиновник-перестраховщик и не подозревал, что он не так далек от истины, в смысле узаконив взаимоотношения с УМХ, можно и на допрос в СБУ попасть, за пособничество сепаратистам. Не знаю, как там дела с сепаратизмом у «Вестей», думаю, что все не так печально, но у УМХ все гораздо запущенней. Дело в том, что у УМХ зарплата выплачивается ( если выплачивается) только в конверте ( по понятиям). Вернее процентов 90 от начисленной, что не суть важно. Оптимизация процесса, ой ошибся, «обнал» происходит ежедневно, если не ежечасно. И причем здесь сепаратизм? Если происходит «обнал», то деньги снимаются в пользу «Хозяина» -это аксиома. Если «Хозяин» в эмиграции, вернее на территории страны-агрессора, то где гарантия, что деньги тратятся на покупку мебели, на пример???? Зайдя в государственный реестр можно отметит одну особенность управленческой структуры УМХ и не только. Есть некий персонаж по фамилии Бречко, который является директором, минимум пятидесяти предприятий, входящих в систему финансовых координат господина Курченко, в том числе в УМХ. Не знаю, не видел этого таинственного директора Бречко, но когда официальным руководителем УМХ зарегистрирован он же………?????? А кто тогда господин Савин????? Кстати поговаривают, что гражданин Савин так же в скором времени покинет обитель под названием УМХ. Хотя, как он ее может покинуть, не числясь ни в каких документах УМХ??? Топ менеджмент УМХ, уже не стесняясь, использует в своих речах слоган « а конец то близок», и активно ищет работу. Пожелаем всем удачи! Специально, для интернет сообщества: Денис Войцеховский.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду