detector.media
18.06.2015 14:06
Власник «Українського медіа холдингу» підробив документи, аби стати громадянином Молдови - ЗМІ
Власник «Українського медіа холдингу» підробив документи, аби стати громадянином Молдови - ЗМІ

Мільйонер, власник «Українського медіа холдингу» Сергій Курченко намагається отримати громадянство Молдови. Про це повідомляє «Українська правда», посилаючись на документи, надані членам Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції першим заступником голови СБУ Юрієм Артюховим.

 

Згідно з документами, Сергій Курченко вживає заходів, направлених на отримання громадянства Республіки Молдова.

 

«Серед поданих в компетентні органи документів Курченком надано копії паспортів громадянина Російської Федерації (громадянський та для виїзду за кордон), виданих йому у 2014 році, а також підроблену довідку управління спеціальних перевірок та довідкового обліку ДІАЗ МВС України від 07.07.2014 , згідно з якою він нібито не перебуває в Україні у розшуку та не притягувався до кримінальної відповідальності», - сказано у документах.

 

Як відомо, Сергій Курченко перебуває у міжнародному розшуку. Його звинувачують у тому, що він створив і безпосередньо здійснював керівництво злочинною організацією, діяльність якої нанесла збитків державі у нафтогазовій та банківській сферах на загальну суму близько 5 млрд. гривень.

 

«Слідчі формують доказову базу щодо протиправного постачання афільованими з Курченком компаніями державним підприємствам "Нафтогаз України", "Укртрансгаз", "Чорноморнафтогаз" обладнання за завищеною вартістю», - сказано в документах.

 

Крім того формується доказова база щодо протиправної реалізації скрапленого газу через підконтрольні пану Курченку комерційні структури, укладення фіктивних угод з «Газ Україна 2020» на постачання нафтопродуктів, привласнення коштів рефінансування Національного банку.

 

За кримінальним провадженням накладено арешт на особисті рахунки, рухоме і нерухоме майно на загальну суму понад 1,2 млрд. гривень, проведено арешти чотирьох осіб, підозрюваних у скоєнні злочинів.

 

Крім того, Головне слідче управління Служби безпеки України відкрило кримінальне провадження за ст. 209, 258-5 Кримінального кодексу України проти суб'єктів господарювання, що входять до груп компаній «Лукойл» та «СЄПЕК» («ВЕТЕК») і звинувачує їх у фінансуванні терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР».

 

Як відомо, Сергія Курченко наразі переховуються на території Росії.

 

Нагадаємо, 21 листопада минулого року  сербський таблоїд Blic Online з посиланням на власні джерела повідомив, що олігарх, власник медіа холдингу «Український медіа холдинг» (УМХ) Сергій Курченко, який втік з України, отримав громадянство Сербії за прискореною процедурою як іноземець, який тимчасово працює в Сербії і планує зробити «інвестиції в сербська енергетику». Пізніше уряд Сербії, країни, яка претендує на вступ до ЄС, заявив про намір скасувати  надання громадянства українському олігарху Сергію Курченку. 

 

Співробітникам «Українського медіа холдингу» (УМХ), який належить оголошеному в розшуколігарху Сергію Курченко, вже кілька місяців затримують зарплату. УМХ відмовився офіційно коментувати ситуацію навколо виплати зарплат, посилаючись на те, що ця інформація є комерційною таємницею.

 

«Детектор медіа»

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY