Міжнародна федерація журналістів видала посібник про безпеку журналістів в Україні

Міжнародна федерація журналістів видала посібник про безпеку журналістів в Україні

17 Червня 2015
1799

Міжнародна федерація журналістів видала посібник про безпеку журналістів в Україні

1799
Міжнародна федерація журналістів видала посібник про безпеку журналістів в Україні
Міжнародна федерація журналістів видала посібник про безпеку журналістів в Україні

Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) і її регіональна філія Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) представили посібник «Безпека та солідарність журналістів в Україні 2014: Посібник для журналістських об'єднань у кризових ситуаціях». Про це повідомляє прес-служба Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ).

 

Однім з авторів видання став голова НМПУ, журналіст Юрій Луканов.

 

Підручник був презентований в межах доповіді на Міжнародній конференції «Безпека журналістів, свобода слова і плюралізм під час конфлікту», яка пройшла 15-16 червня у Відні (Австрія) під егідою ОБСЄ.

 

У передмові посібника розміщено спільну заяву Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ), Національної спілки журналістів України (НСЖУ) та Союзу журналістів Росії (СЖР) про те, що журналісти - не солдати й вони не мають бути використані як інструменти в інформаційній війні.

 

«Ми стикаємося з протистоянням, образою і звинуваченнями з боку тих, хто хотів би розділити нас і використовувати нас як солдатів інформаційних війн. Але ми продовжуємо наполягати на наших професійних та етичних стандартах, відмовляючись від позиції журналістів в якості комбатантів... Це дає нам надію і перспективу майбутнього - без насильства, ненависті та безкарності», - йдеться у передмові.

 

Голова профспілки Юрій Луканов зазначив, що у в довіднику представлені два погляди, які не завжди збігаються.

 

«У нашій країні ми маємо унікальний досвід роботи медіа в кризових ситуаціях. У цьому посібник ми його узагальнили. Гадаю, він буде корисним як для роботи українських колег, так і для колег з усього світу для розуміння наших реалій», - каже він.

 

Видання було підготовлене за матеріалами філій Міжнародної федерації журналістів в Україні та Росії - НМПУ, НСЖУ та СЖР. Співпраця відбувалася в рамках спільної ініціативи Міжнародної та Європейської федерацій журналістів з документування уроків і досвіду конфлікту в Україні для журналістів. Завантажити довідник англійською мовою можна тут.

 

Нагадаємо, на початку цього року НСЖУ і НМПУ спільно з Міністерством внутрішніх справ України та за сприяння Офісу координатора проектів ОБСЄ в Україні випустили  посібник, присвячений взаємодії правоохоронних органів і журналістів під час масових заходів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1799
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду