Суд у скарзі на вирок Пукачу не буде допитувати Порошенка, Яценюка і Шокіна

Суд у скарзі на вирок Пукачу не буде допитувати Порошенка, Яценюка і Шокіна

9 Червня 2015
1927

Суд у скарзі на вирок Пукачу не буде допитувати Порошенка, Яценюка і Шокіна

1927
Суд у скарзі на вирок Пукачу не буде допитувати Порошенка, Яценюка і Шокіна
Суд у скарзі на вирок Пукачу не буде допитувати Порошенка, Яценюка і Шокіна

Сьогодні, 9 червня, Апеляційний суд Києва не задовольнив клопотання журналіста Олексія Подольського, другого потерпілого у справі Георгія Гонгадзе, про виклик на допит до суду як свідків Президента України Петра Порошенка, Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, Генерального прокурора України Віктора Шокіна та інших посадовців. Відповідне  рішення оголосив головуючий суддя Степан Гладій, повідомляє «Укрінформ» з посиланням на  адвоката Мирослави Гонгадзе Валентину Теличенко.

 

«Суд відмовив у задоволенні клопотання Подольському про виклик у суд у якості свідків Порошенка, Яценюка і Шокіна. Потім Подольський попросив перерву, щоб вивчити ухвалу про відмову клопотання. Суд дав 10 хвилин перерви. Потім Подольський попросив, щоб суд зробив перерву до завтра, аби заявити про відвід складу суду. Натомість колегія  суддів дала йому час до другої години», - зазначила адвокат.

 

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва розглядає скаргу на вирок колишньому начальнику департаменту розвідки і спостереження МВС України Олексію Пукачу. На перегляді справи наполягали захист засудженого,  адвокат вдови Геогія Гонгадзе і ще один потерпілий журналіст Олексій Подольський. 4 червня адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко відкликала апеляційну скаргу на вирок колишньому керівнику Департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексію Пукачу через можливе його звільнення.

 

5 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Гонгадзе трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС - Валерія Костенка, Миколу Протасова (нещодавно помер за гратами) і Олександра Поповича, та призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 12 до 13 років.

 

29 січня 2013 року колишнього начальника Департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія  Пукача було засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна і забороною займати державні посади за вбивство Георгія Гонгадзе восени 2000 року.

 

У квітні 2014 року Генеральна прокуратура України почала перегляд справи про вбивство журналіста і перевірку причетності до нього другого президента Леоніда Кучми. 

 

17 лютого Генеральний прокурор України Віктор Шокін відновив досудове розслідування кримінального провадження за фактом організації умисного вбивства журналіста Георгія Гонгадзе за попередньою змовою групою осіб, а також за фактом перевищення влади і службових повноважень особами, які займали особливо відповідальне становище, що спричинило особливо тяжкі наслідки. Генпрокурор також створив слідчу групу і групу прокурорів з цієї справи.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1927
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду