Названо переможців міжнародного телерадіофестивалю «Калинові мости»

Названо переможців міжнародного телерадіофестивалю «Калинові мости»

3 Червня 2015
1604

Названо переможців міжнародного телерадіофестивалю «Калинові мости»

1604
Названо переможців міжнародного телерадіофестивалю «Калинові мости»
Названо переможців міжнародного телерадіофестивалю «Калинові мости»

Оголошено переможців Шостого міжнародного телерадіофестивалю «Калинові мости» у місті Ольштині (Вармінсько-Мазурське воєводство, Польща), організаторами якого є Рівненська обласна державна телерадіокомпанія (ОДТРК) та Ольштинський відділ об'єднання українців у Польщі.  Про це повідомляє Рівненська ОДТРК.

 

Цього року журналісти із України, Польщі та Білорусі представили на суд журі міжнародного телерадіофестивалю понад 70 програм. Роботи розглядалися у шести номінаціях: «Україна - це Європа», «Пам'яті предків», «Нас надихало Шевченкове слово», «Одне серце - дві Батьківщини», «Єдина Україна - безпечна Європа», а також «У дзеркалі довкілля».

 

Серед телепрограм було представлено 36 конкурсних творів і 3 позаконкурсні. У творчому змаганні взяли участь   колективи Національної телекомпанії України, Державної телерадіокомпанії «Культура», ДТРК «Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення"», обласних та регіональних державних телерадіокомпаній України і комерційні канали.

 

На розгляд журі було представлено 35 радіопрограм, у творчому змаганні взяли участь   колективи Національної радіокомпанії України, Радіо «Промінь», обласних та регіональних державних телерадіокомпаній України, «Радіо Ольштин», «Радіо Жешув», «Радіо Зелена Гура» (усі три - Польща).

 

Гран-прі фестивалю серед телепрограм отримали творчий колектив телепрограми «Я єсть народ. Портрети з війни» Інформаційного управління Київської патріархії, а серед радіопрограм - колектив радіопрограми «Словом і ділом» державної регіональної телерадіокомпанії «Криворіжжя».

 

«Цей рік обумовлений тим, що найсерйозніший був рівень робіт. І їх багато було було зібрано в номінації, яка стосується сучасного стану в Україні. Ми чи не вперше сперечалися», - сказав Леонід Мужук, голова телевізійного журі фестивалю «Калинові мости».

 

«Це вразило. Фільми говорять самі за себе. Ми поїдемо з ними по українських громадах і будемо їх представляти. Шкода, що не всі озвучені українською мовою. Розумію, що не всі герої знають українську мову, але треба, щоб наш глядач їх розумів», - сказав член оргкомітету фестивалю Степан Мігус.

 

Далі «Детектор медіа» наводить перелік переможці за протоколами журі, наданими Рівненською ОДТРК:

 

- у номінації «Україна - це Європа» серед телепрограм перемогу здобув творчий колектив програми «Ген щастя» Івано-Франківської ОДТРК «Карпати», серед радіопрограм - творчий колектив програми  «Подарована Всесвітом» Полтавської ОДТРК «Лтава»;

 

- у номінації «Пам'яті предків» серед телепрограм першість здобув творчий колектив програми «Та земля мила, де мати народила» Житомирської ОДТРК, серед радіопрограм - творчий колектив програми  «Про що мовчать криниці» радіостанції «Рівне-FM»;

 

- у номінації «Нас надихало Шевченкове слово» серед телепрограм перемогу виборов творчий колектив програми «Мій Симоненко» Черкаської ОДТРК, серед радіопрограм - творчий колектив програми  «Послухайте нас» Волинської ОДТРК;

 

- у номінації «Одне серце - дві Батьківщини» серед телепрограм першість здобули творчий колектив програми«Вставай , Маріє!» Державної телерадіокомпанії «Культура» і творчий колектив програми «Казка...Війна...Життя...» Рівненської ОДТРК, серед радіопрограм - творчий колектив програми  «Інна і Валя з міста троянд»  «Радіо Ольштин» (Польща);

 

- у номінації «Єдина Україна - безпечна Європа» серед телепрограм перемогу присуджено творчому колективу програми «Я - Війна» Національної телекомпанії України і  творчому колективу програми «Кіно і час. Мати добровольця» КДРТРК «Центральний канал», серед радіопрограм - творчому колективу програми «Якщо не я, то хто?» «Радіо Жешув» (Польща);

 

- у номінації «У дзеркалі довкілля» переможців не було названо, журі визначило лише лауреатів другого і третього ступеня.

 

Спеціальним призом Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку нагороджені творчі групи програм: «Світ мистецтва. Щоденники майдану» ДТРК УТР; «Європоступ» Харківської ОДТРК; «Ракурс» Миколаївської ОДТРК, «Закерзоння. Там закопана їхня пуповина» Криворізької державної регіональної телерадіокомпанії «Криворіжжя».

 

Нагадаємо, 22 травня у Польщі ушосте стартував міжнародний телерадіофестиваль «Калинові мости». Фестивалі проходять за підтримки Держкомтелерадіо України та Генерального консула Польщі в Луцьку.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1604
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду