Гран-прі фестивалю «Калинові мости» вибороли журналісти з Івано-Франківська та Херсона

3 Липня 2012
6309
3 Липня 2012
18:15

Гран-прі фестивалю «Калинові мости» вибороли журналісти з Івано-Франківська та Херсона

6309
Гран-прі фестивалю «Калинові мости» вибороли журналісти з Івано-Франківська та Херсона

У польському місті Оструда завершився ІІІ Міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм «Калинові мости», організований Рівненською обласною державною телерадіокомпанією та Ольштинським відділом об'єднання українців у Польщі. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

Гран-прі творчого форуму здобула радіопрограма Івано-Франківської ОДТРК «Моя мандрівка до Горлиць» (автор - Наталія Асатурян, звукорежисер - Іван Родик). Це замальовки про переселених з Лемківщини та їхніх нащадків, котрі живуть тепер у Польщі та Україні.

 

Серед тележурналістів гран-прі виборола Тетяна Левандовська з Херсона за телефільм «Моя люба Агнешка» (номінація «Одне серце - дві батьківщини»). Це новела в листах, які героїня, розлучена з сестрою кордоном, пише упродовж усього життя, а вони повертаються назад.

 

Усього у конкурсі взяло участь понад 20 теле- та стільки ж радіопрограм, представлених українськими та польськими журналістами.

 

У номінації «Будуймо майбутнє разом» кращою стала програма Національної радіокомпанії України «Старшокласник» (автор - Марина Кулікова).

 

Радіопрограма Рівненської ОДТРК «Кларнет дідуся Августа» журналістки Мирослави Романюк посіла перше місце у номінації «Європейська культура - український вимір».

 

Чернівецька ОДТРК виборола першість у номінації «Одне серце - дві Батьківщини», представивши на розгляд журі «Ключі від храму» авторства Анни Поповчук.

 

Тернопільська ОДТРК найповніше висвітлила тему пам'яті предків у радіопрограмі «Стосунки» (автор - Людмила Островська, звукорежисер - Галина Зубик) та отримала, відповідно, диплом першого ступеня в цій категорії.

 

А ось Регіональна радіостанція Польського радіо «Ольштин» визнана переможцем у номінації «Депортації 1944-46 та Операція «Вісла» 1947 p.» завдяки програмі Степана Мінуса «Забрали мені тата» (звукорежисер - Ярослава Хрунік).

 

Спеціальні призи від Генерального консульства Польщі у Луцьку також вручили конкурсантам із Полтави та Дніпропетровська.

 

Фестиваль проходив за підтримки Держкомтелерадіо України та Генерального Консульства Польщі у Луцьку.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6309
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду