detector.media
03.06.2015 13:05
Названо переможців міжнародного телерадіофестивалю «Калинові мости»
Названо переможців міжнародного телерадіофестивалю «Калинові мости»

Оголошено переможців Шостого міжнародного телерадіофестивалю «Калинові мости» у місті Ольштині (Вармінсько-Мазурське воєводство, Польща), організаторами якого є Рівненська обласна державна телерадіокомпанія (ОДТРК) та Ольштинський відділ об'єднання українців у Польщі.  Про це повідомляє Рівненська ОДТРК.

 

Цього року журналісти із України, Польщі та Білорусі представили на суд журі міжнародного телерадіофестивалю понад 70 програм. Роботи розглядалися у шести номінаціях: «Україна - це Європа», «Пам'яті предків», «Нас надихало Шевченкове слово», «Одне серце - дві Батьківщини», «Єдина Україна - безпечна Європа», а також «У дзеркалі довкілля».

 

Серед телепрограм було представлено 36 конкурсних творів і 3 позаконкурсні. У творчому змаганні взяли участь   колективи Національної телекомпанії України, Державної телерадіокомпанії «Культура», ДТРК «Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення"», обласних та регіональних державних телерадіокомпаній України і комерційні канали.

 

На розгляд журі було представлено 35 радіопрограм, у творчому змаганні взяли участь   колективи Національної радіокомпанії України, Радіо «Промінь», обласних та регіональних державних телерадіокомпаній України, «Радіо Ольштин», «Радіо Жешув», «Радіо Зелена Гура» (усі три - Польща).

 

Гран-прі фестивалю серед телепрограм отримали творчий колектив телепрограми «Я єсть народ. Портрети з війни» Інформаційного управління Київської патріархії, а серед радіопрограм - колектив радіопрограми «Словом і ділом» державної регіональної телерадіокомпанії «Криворіжжя».

 

«Цей рік обумовлений тим, що найсерйозніший був рівень робіт. І їх багато було було зібрано в номінації, яка стосується сучасного стану в Україні. Ми чи не вперше сперечалися», - сказав Леонід Мужук, голова телевізійного журі фестивалю «Калинові мости».

 

«Це вразило. Фільми говорять самі за себе. Ми поїдемо з ними по українських громадах і будемо їх представляти. Шкода, що не всі озвучені українською мовою. Розумію, що не всі герої знають українську мову, але треба, щоб наш глядач їх розумів», - сказав член оргкомітету фестивалю Степан Мігус.

 

Далі «Детектор медіа» наводить перелік переможці за протоколами журі, наданими Рівненською ОДТРК:

 

- у номінації «Україна - це Європа» серед телепрограм перемогу здобув творчий колектив програми «Ген щастя» Івано-Франківської ОДТРК «Карпати», серед радіопрограм - творчий колектив програми  «Подарована Всесвітом» Полтавської ОДТРК «Лтава»;

 

- у номінації «Пам'яті предків» серед телепрограм першість здобув творчий колектив програми «Та земля мила, де мати народила» Житомирської ОДТРК, серед радіопрограм - творчий колектив програми  «Про що мовчать криниці» радіостанції «Рівне-FM»;

 

- у номінації «Нас надихало Шевченкове слово» серед телепрограм перемогу виборов творчий колектив програми «Мій Симоненко» Черкаської ОДТРК, серед радіопрограм - творчий колектив програми  «Послухайте нас» Волинської ОДТРК;

 

- у номінації «Одне серце - дві Батьківщини» серед телепрограм першість здобули творчий колектив програми«Вставай , Маріє!» Державної телерадіокомпанії «Культура» і творчий колектив програми «Казка...Війна...Життя...» Рівненської ОДТРК, серед радіопрограм - творчий колектив програми  «Інна і Валя з міста троянд»  «Радіо Ольштин» (Польща);

 

- у номінації «Єдина Україна - безпечна Європа» серед телепрограм перемогу присуджено творчому колективу програми «Я - Війна» Національної телекомпанії України і  творчому колективу програми «Кіно і час. Мати добровольця» КДРТРК «Центральний канал», серед радіопрограм - творчому колективу програми «Якщо не я, то хто?» «Радіо Жешув» (Польща);

 

- у номінації «У дзеркалі довкілля» переможців не було названо, журі визначило лише лауреатів другого і третього ступеня.

 

Спеціальним призом Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку нагороджені творчі групи програм: «Світ мистецтва. Щоденники майдану» ДТРК УТР; «Європоступ» Харківської ОДТРК; «Ракурс» Миколаївської ОДТРК, «Закерзоння. Там закопана їхня пуповина» Криворізької державної регіональної телерадіокомпанії «Криворіжжя».

 

Нагадаємо, 22 травня у Польщі ушосте стартував міжнародний телерадіофестиваль «Калинові мости». Фестивалі проходять за підтримки Держкомтелерадіо України та Генерального консула Польщі в Луцьку.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY