Апеляційний суд залишив у силі рішення про поновлення на посаді генпродюсера Черкаської ОДТРК

Апеляційний суд залишив у силі рішення про поновлення на посаді генпродюсера Черкаської ОДТРК

29 Травня 2015
1703

Апеляційний суд залишив у силі рішення про поновлення на посаді генпродюсера Черкаської ОДТРК

1703
Апеляційний суд залишив у силі рішення про поновлення на посаді генпродюсера Черкаської ОДТРК
Апеляційний суд залишив у силі рішення про поновлення на посаді генпродюсера Черкаської ОДТРК

27 травня Апеляційний суд міста Києва відхилив скаргу Черкаської ОДТРК «Рось» про скасування рішення суду першої інстанції про поновлення екс-генерального продюсера Алли Демченко (на фото) на роботі. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на  медіа-юриста ІМІ Романа Головенка, який вів справу.

 

«Фактично суд погодився з тим, що їй не були запропоновані вакантні посади при скороченні», - зазначив юрист.

 

Також суд зобов'язав Черкаську ОДТРК виплатити Аллі Демченко заробітну плату за час вимушеного прогулу.

 

«Апеляційний суд лише дещо зменшив розмір грошового стягнення з ОДТРК, оскільки суд першої інстанції, відмовивши у стягненні компенсації моральної шкоди, помилково присудив компенсацію за проведення експертизи по цій шкоді. Рішення суду набрало законної сили повністю (після винесення рішення судом першої інстанції він уже допустив негайне його виконання в частині поновлення на роботі, але поновлення так і не було проведено ОДТРК - з тією мотивацією, що відповідна посада вже скорочена і не існує)», - розповів Роман Головенко.

 

Нагадаємо, Алла Демченко стверджує, що після зміни керівництва Черкаської ОДТРК у зв'язку зі змінами в організації виробництва її з порушенням чинного законодавства звільнили з посади головного продюсера. Співробітниця звернулась до суду, який визнав наказ про звільнення незаконним і постановив поновити на посаді.

 

12 березня відбулася нарада, на якій розглядалося питання поновлення Алли Демченко на посаді. Журналістка стверджує, що в наказі не було виконано рішення суду і були порушення трудового права. У неї відбувся конфлікт з генеральним директором Черкаської ОДТРК Михайлом Кілініченком, під час якого, за словами пані Демченко, керівник зламав їй руку. Вона звернулася із заявою про правопорушення до міліції.

 

Генеральний директор Черкаської обласної державної телерадіокомпанії Михайло Калініченко утримався від коментарів стосовно інциденту.

 

3 березня минулого року співробітникам Черкаської обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК) «Рось» був представлений новий генеральний директор Михайло Калініченко. Його кандидатуру погодили Держкомтелерадіо, Народна рада і підтримав коллектив, йдеться у повідомленні телеканалу. Пан Калініченко очолив ОДТРК «Рось» вже вдруге: чотири роки тому його звільнив з посади колишній очільник області Сергій Тулуб.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1703
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду