Названі програми-переможці Всеукраїнського телерадіофестивалю «Кобзар єднає Україну» (УТОЧНЕНО)

Названі програми-переможці Всеукраїнського телерадіофестивалю «Кобзар єднає Україну» (УТОЧНЕНО)

25 Травня 2015
3401

Названі програми-переможці Всеукраїнського телерадіофестивалю «Кобзар єднає Україну» (УТОЧНЕНО)

3401
Названі програми-переможці Всеукраїнського телерадіофестивалю «Кобзар єднає Україну» (УТОЧНЕНО)
Названі програми-переможці Всеукраїнського телерадіофестивалю «Кобзар єднає Україну» (УТОЧНЕНО)

Визначено лауреатів Першого Всеукраїнського фестивалю телевізійних і радіопрограм «Кобзар єднає Україну», який проходив у Черкасах, на батьківщині Тараса Шевченка, з 19 по 23 травня. Про це йдеться у повідомленні Черкаської обласної телерадіокомпанії (ОДТРК).

 

Гран-прі для телевізійних програм отримали:

- Черкаська ОДТРК, телепрограма «Я до тебе прилітатиму з хмари на розмову», автор Людмила Рябова, режисери Марина Науменко, Олександр Білошапка, оператори Олег Кураш, Геннадій Ємельянов, Олександр Швець, Сергій Резніченко;

- Полтавська ОДТРК «Лтава», телепрограма «Три літа Тараса Шевченка», автор Наталія Іванченко, режисери Наталія Іванченко, Дмитро Старіков, оператор-постановник Дмитро Старіков, відеомонтаж Олена Шарбенко, Вадим Ануфрієв, звукорежисер Петро Сливка, генеральний продюсер Микола Ляпаненко.

 

Гран-прі для радіопрограм отримали:

- Національний Всеукраїнський радіо-марафон «Борітеся - поборете! Шевченко мобілізує»;

- телерадіопроект Національної радіокомпанії України «Мистецькі історії», концертна програма «Нова пісенна Шевченкіана».

 

Загалом на конкурс представили понад 100 робіт державні телерадіокомпанії з усіх областей, приватні й комунальні студії з кількох міст і столиці. Головою оргкомітету став народний депутат України Микола Томенко, організатори - Держкомтелерадіо, Національна спілка журналістів України (НСЖУ), Черкаські ОДА, обласна рада та ОДТРК.

 

До складу журі увійшли: Жанна Мазицька, генеральний директор ТРК «Культура» (голова журі); Микола Ляпаненко (заступник голови журі) ; Вікторія Сельова , директор ТО «Ранок» Черкаської ОДТРК (секретар журі); Олександр Савенко,  генеральний директор Київської ОДТРК; Віктор Бойко,перший заступник генерального директора Житомирської ОДТРК; Надія Горбаченко , представник Національної ради з питань телебачення та радіомовлення України в Черкаській області; Любов Правдіна, креативний директор ТО, Київ.

 

Нагадаємо, окрім визначення гран-прі, конкурсі роботи розглядалися у семи номінаціях - окремо теле- і радіопрограми.

 

У номінації «Обнімітеся ж, брати мої» для телепрограм перше місце посіла програма  парламентського телеканалу «Рада» під назвою «Обнімітеся ж, брати мої». Її автор - Богдан Барбіл, кореспондент каналу в Закарпатті. Це репортаж про те, як у гірському закарпатському селі Колочава п'ять років тому провели символічний акт примирення між односельцями, колишніми фронтовиками, котрі в роки Другої світової війни воювали на боці  Радянської армії та німецького Вермахту. Й відтоді щороку 8-9 травня односельці збираються в центрі села, біля пам'ятників полеглим, Тарасові Шевченку.

У номінації «Обнімітеся ж, брати мої» серед радіопрограм перше місце отримала програма «Операція Україна» Львівської ОДТРК.  Автор Ганна Шкряда, звукорежисер Надія Савка.

 

У номінації «Тарасовими шляхами» для телепрограм перше місце посіла програма «Без кожуха» Рівненської ОДТРК.  Автор Бухало Олексій, режисер Трусік Валерій, оператори: Штемпель Микола, Мідріган Назар, Мельничук Микола, Катеринчик Ярослав, інженер монтажу Науменко Тетяна.

У номінації «Тарасовими шляхами» для радіопрограм перше місце виборола програма «Шлях до вічної оселі» Черкаської ОДТРК.  Автор Микола Дубовий, звукорежисер Дмитро Іванюшев.

 

У номінації «Великих слів велика сила» серед телепрограм перше місце - у програми «Незнаний Шевченко» державної телерадіокомпанії «Культура».  Автори Володимир Панченко, Тамара Бойко, оператори Ігор Приміський, Олександр Скудар, інженер монтажу Сергій Байдецький, звукорежисер Віктор Коляда, асистент оператора В'ячеслав Риков, адміністратор Валерій Правоторов.

У номінації «Великих слів велика сила» серед радіопрограм перше місце - у радіопрограми «О мій сопутниче святий» радіофільму «І я таки жив» Національної радіокомпанії України (НРКУ). Автор Олександр Денисенко, режисер Нелля Даниленко, звукооператор Олена Єфимчук.

 

У номінації  «Ще не вмерла України ні слава, ні воля» серед телепрограм перше місце - у програми Дніпропетровської ОДТРК «Кирило Андреєнко. Загинув у боротьбі за Україну». Автор  Оксана Коновець, режисер Наталія Астратова, режисер монтажу Сергій Голуб, оператори Юрій Тинний, Віталій Зіборов, продюсер Валентин Чанглі.

У номінації  «Ще не вмерла України ні слава, ні воля» серед радіопрограм перше місце - у радіопрограми «Герої» (НРКУ).  Автор Вячеслав Козак, звукорежисер Вадим Колосок, оператор Вікторія Костриця.

 

У номінації «І оживе добра слава, слава України» серед телепрограм перше місце - у програми Харківської ОДТРК «Поставлю хату і кімнату...». Автор Людмила Морозова, режисер Л. Морозова, оператор Костянтин Ликов.

У номінації «І оживе добра слава, слава України» серед радіопрограм перше місце - у програми «Нехрестоматійний Шевченко» Житомирської ОДТРК. Автор Валентина Тичина.

 

У номінації  «Славні нащадки славного роду» серед телепрограм перше місце - у програми Луганської ОДТРК «Мелодія з попелу». Творча група у складі: Андрій Шаповалов, Сергій Ношенко, Оксана Шило.

У номінації  «Славні нащадки славного роду» серед радіопрограм перше місце - у проекту «Душа і дума Кобзаря»  «Київської державної регіональної ТРК». Автор Валентина Осипець, звукорежисер Микола Найдюк.

 

У номінації «Діла добрих оновляться, діла злих загинуть» серед телепрограм перше місце - у програми «Незламні духом»  «Київської державної регіональної ТРК». Автор і ведуча Олеся Доліна, режисер Олеся Доліна, оператор Мар'яна Починок.

У номінації «Діла добрих оновляться, діла злих загинуть» серед радіопрограм  перше місце - у програми «Перші боривітри відвойованої України» Черкаської ОДТРК.  Автор Ірина Філенко, звукорежисер Дмитро Шкрьобка. 

 

Про всіх лауреатів можна дізнатись із протоколів журі щодо телепрограм і щодо радіопрограм, представлених на конкурс.

 

Нагадаємо, 9 березня, в ефірі каналу радіо «Культура» Національної радіокомпанії України (НРКУ) відбувся національний радіомарафон «Борітеся - поборете! Шевченко мобілізує» з нагоди 201-ї річниці від дня народження Кобзаря.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3401
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду