Львівські медійники вважають головною кандидатурою на звання «Ворога преси» професорку Людмилу Луць

Львівські медійники вважають головною кандидатурою на звання «Ворога преси» професорку Людмилу Луць

20 Травня 2015
1725

Львівські медійники вважають головною кандидатурою на звання «Ворога преси» професорку Людмилу Луць

1725
Львівські медійники вважають головною кандидатурою на звання «Ворога преси» професорку Людмилу Луць
Львівські медійники вважають головною кандидатурою на звання «Ворога преси» професорку Людмилу Луць

Львівські журналісти визначилися з головною кандидатурою на звання місцевого «Ворога преси» - це завідувач кафедри теорії та філософії права юридичного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка, професор, доктор юридичних наук Людмила Луць. Про це 19 травня повідомив заступник голови Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Андрій Болкун, повідомляє видання «Вголос».  

 

«Цього року для вручення такого «почесного» звання обрали професора національного університету імені Франка Людмилу Луць. Звичайно, у нас багато кандидатів на це звання, але пані Луць є кандидатом №1. І якщо її обере комісія, обов'язково запросимо на святкування Дня журналіста і в присутності всіх мас-медіа області вручимо відповідну нагороду», - розповів він.

 

Нагадаємо, пані Луць була фігуранткою журналістського розслідування львівського правозахисного та антикорупційного порталу «Правком». 7 листопада редактор видання «Правком» та автор матеріалу про професорку Віктор Корнієнко звернувся з відкритим листом до тодішнього Генерального прокурора України і просив вжити заходів  для перевірки фактів журналістського розслідування щодо дій Людмили Луць, а також відреагувати на погрози, які надійшли на його адресу від професорки. У лютому подала позов проти пана Корнієнка і агенції регіональної інформації та аналітики «Гал-інфо». Вона вимагає 60 тис. грн. моральної шкоди.

 

«Ми вважаємо, що цей факт є шокуючим, таким, що ображає всю журналістську спільноту і свідчить про те, що методи тиску через суди на журналістів дедалі більше трапляються», - зазначив заступник голови Львівської обласної організації НСЖУ.

 

Він додав, що вірить у справедливий суд і сподівається, що в цій справі буде ухвалено правильне рішення. Водночас пан Болкун сказав, що суми, які вимагають позивачі від ЗМІ, є позбавленими здорового глузду.

 

Конкурс «Ворог преси» традиційно проводиться напередодні Дня журналіста 6 червня.

 

Нагадаємо, що з 2007 по 2012 роки Незалежна медіа-профспілка України разом з Інститутом масової інформації щороку визначали рейтинг порушників прав журналістів в Україні під назвою «Вороги преси». Головним «ворогом преси» за 2012/2013 рік став прем'єр-міністр України Микола Азаров. У 2014 році ІМІ не мав стосунку до опитування експертів, яке проводила НМПУ. Головним «ворогом преси» за 2013/2014 рік став четвертий Президент України Віктор Янукович.

 

Також у минулому свої переліки ворогів журналістики складала Національна спілка журналістів України. За 2012/2013 рік головним порушником став міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1725
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду