Замість квітів Тамарі Щербатюк

Замість квітів Тамарі Щербатюк

15 Травня 2015
3933

Замість квітів Тамарі Щербатюк

3933
15 травня не стало корифея українського телебачення, ведучої програми «Надвечір’я» на Першому каналі Тамари Щербатюк…
Замість квітів Тамарі Щербатюк
Замість квітів Тамарі Щербатюк

Щоб зрозуміти, хто від нас пішов, треба переглянути її програми.

 

Вона перемогла це трикляте життя. Пішла за обрій майже з кадру.

 

У проект «Надвечір'я» багато привнесла з власної долі. Десятиліттями ми це помічали, цінували, вчилися. Завжди центральною була історія, яка спонукала щось зробити, змінити у собі. Геніально переосмислювала життя героїв і геніально про них розказувала. Яким словом! Із якими акцентами!

 

А як вона вміла слухати гостя студії?.. Жива справжність слухання. Вміла запалити місією літніх людей. Завдяки її смислам люди довіряли ведучій ефіру. Це вищий пілотаж подачі. Це сила української журналістики. Її авторський проект люблять так довго завдяки харизмі та надійності її самої.

 

А що це дає глядачам? Відчуттям безпеки. Дає енергією жити далі.

 

Нас, телевізійників, часто вважають людьми занадто емоційними, бо то професія логіки, фактів, а ще емоцій. Вона завжди вчила бути гідними у професії. Стійким і сильним. Багато студентів завдяки її лекціям відчули силу фаху і в собі. Але вона ніколи не переймала чоловічу модель поведінки - підкорити собі людей, ситуацію, перевершити інших. Завжди залишалася толерантною Дамою, яка вміє переключати тональності та розвертати дороговкази. Якраз її власна шляхетність визначала, якою пані Тамара була у професії. І коли вона з'являлася на телецентрі - всі віталися шанобливо.

 

Телепроект «Надвечір'я» ще довго житиме в ефірі. Кожному журналісту побажаю такої відданості.

 

Співчуваю всім, хто любив її творчість.

 

Я почула сумну звістку і ще контрастніше відчула світ навколо.

 

Смерть метрів нагадує: хто ми самі? Де ми? З ким ми?

 

Я буду згадувати її з світлим сумом, бо ми були «одної групи душі».

 

Мені здається, що такі люди не вмирають. Трохи відпочивають і повертаються...

 

Тримаймося, глядачі Тамари Щербатюк.

 

Вона недаремно жила на українській землі.

 

Христина Стебельська, головний редактор, «UA: Перший»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Христина Стебельська, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3933
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Христина Стебельська
3287 дн. тому
Їй завжди були цікаві люди. Найбільше розкривала їх тоді, коли сідала навпроти. Її бесіда була не тільки для інформації, а для задоволення. Важко уявити, як той огром фактів про запрошених поміщався в її голові. Це не був допит, а щось приємне, з атмосферою... Бесіда людей! Пам'ятаємо...
Володимир
3288 дн. тому
Слів не вистачає. Серце плаче. Вона брала на себе головний тягар роботи в кадрі і ефірі.Тепер не сховатися за ЇЇ спину.ПРОСТІТЬ НАС... І ПРОЩАВАЙТЕ.
KaterynaLastovska
3288 дн. тому
Важко виразити словами скільки Тамара Володимирівна зробила для українського ТБ…для нас. Молімося та не забуваємо. ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ.
Тетяна
3288 дн. тому
Царство Небесне. Непоправна втрата.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду