Вбивства Бузини, Калашникова і розстріл міліціонерів у Києві не пов’язані між собою - Аваков

Вбивства Бузини, Калашникова і розстріл міліціонерів у Києві не пов’язані між собою - Аваков

13 Травня 2015
1770

Вбивства Бузини, Калашникова і розстріл міліціонерів у Києві не пов’язані між собою - Аваков

1770
Вбивства Бузини, Калашникова і розстріл міліціонерів у Києві не пов’язані між собою - Аваков
Вбивства Бузини, Калашникова і розстріл міліціонерів у Києві не пов’язані між собою - Аваков

Убивства колишнього народного депутата від Партії регіонів Олега Калашникова, скандального публіциста Олеся Бузини та розстріл міліцейського патруля у Деснянському районі Києва не пов'язані між собою. Про це сьогодні, 13 травня, в інтерв'ю журналістам у Києві заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, повідомляє УНІАН.

 

«І справа Бузини, і справа Калашникова перебувають на інтенсивній стадії розслідування. Немає зв'язку між тими, хто атакував при пограбуванні АЗС, і цими вбивствами», - сказав Арсен Аваков.

 

Раніше народний депутат, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що журналіст Олесь Бузина та екс-депутат парламенту від Партії регіонів Олег Калашников були вбиті з різних типів вогнепальної зброї, але почерк вбивств однаковий. 

 

Нагадаємо, скандально відомого публіциста та письменника Олеся Бузину було вбито 16 квітня близько 13.30 у Києві, у дворі його будинку по вул. Дегтярівській. Очевидці злочину повідомили про двох чоловіків, які здійснивши кілька пострілів, швидко поїхали на машині з іноземними номерами. Міліція повідомила, що Олеся Бузину, за попередніми даними, застрелили з пістолета ТТ, і що були сім свідків убивства. Головне управління Міністерства внутрішніх справ у Києві вважає основною версією вбивства журналіста Олеся Бузини його професійну діяльність.

 

Вбивство було скоєно близько 13.20 біля будинку, де проживав публіцист. В Олеся Бузину стріляли з автомобіля «Форд Фокус» темно-синього кольору. За словами сусідів, журналіст був на пробіжці. За момент нападу невідомив пан Бузина працював у газеті «Вести», а до того кілька місяців був шеф-редактором газети «Сегодня».

 

Нагадаємо, екс-регіонала Олега Калашнікова застрелили увечері 15 квітня на порозі його квартири на житловому масиві Виноградар у Києві.

 

Арсен Аваков такж нагадав, що 4 травня близько 01.30 в Деснянському районі столиці невідомі в масках, погрожуючи зброєю, напали на автозаправну станцію. Зловмисники поранили в руку працівника АЗС і забрали з каси близько 800 грн. Під час переслідування підозрюваних два співробітники полку міліції спеціального призначення загинули, троє правоохоронців потрапили у лікарню. 2 травня невідомі обстріляли пост ДАІ з автоматичної зброї. «Подія сталася о пів на першу ночі. Невідомі з автоматичної зброї обстріляли будівлю стаціонарного посту №502 на проспекті Броварському (Биківня). За попередніми результатами огляду місця події - постріли здійснювались зі сторони лісопаркової зони, що на протилежному боці дороги», - зазначили у відділі зв'язків з громадськістю ГУМВД України в Києві.

 

Як повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, напади було скоєно однією групою зловмисників. Міліція затримала трьох злочинців. Ще один був убитий у перестрілці. В затриманих вилучено цілий арсенал зброї, зокрема, автоматичну зброю, гранатомет і вибухівку. Міністр Аваков також заявляв, що підозрювані проходили службу в добровольчих батальйонах.

 

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко висловив вимогу до правоохоронних органів у найкоротший термін розкрити вбивства Олеся Бузини і депутата п'ятого скликання Верховної Ради від Партії регіонів Олега Калашникова, який був убитий у Києві напередодні. Низка українських політиків припускають, що вбивства Олеся Бузини й Олега Калашникова організовані російськими спецслужбами.

 

Олесь Бузина був відомий своїми провокативно українофобськими заявами у ЗМІ та публічними скандалами. Був кандидатом у народні депутати України по мажоритарному київському міському виборчому округу № 223 від партії «Русский блок». З червня 2006 року він співпрацював з видавничим домом Ріната Ахметова «Сьогодні Мультімедіа» - працював спеціальним кореспондентом газети «Сегодня». 13 січня був призначений шеф-редактором газети «Сегодня», але на початку березня звільнився, заявивши, що пішов з посади через «цензуру» і заборону брати участь у шоу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1770
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду