Кабмін пропонує спростити процедуру закупівлі державними мовниками послуг «Зеонбуду»

Кабмін пропонує спростити процедуру закупівлі державними мовниками послуг «Зеонбуду»

8 Травня 2015
2188

Кабмін пропонує спростити процедуру закупівлі державними мовниками послуг «Зеонбуду»

2188
Кабмін пропонує спростити процедуру закупівлі державними мовниками послуг «Зеонбуду»
Кабмін пропонує спростити процедуру закупівлі державними мовниками послуг «Зеонбуду»

Кабінет Міністрів України пропонує визначити законом, що закупівля телекомунікаційних послуг для розповсюдження телерадіопрограм у визначеного ліцензією на мовлення оператора телекомунікацій має здійснюватися за переговорною процедурою державної закупівлі.

 

Відповідний законопроект № 2744 «Про особливості здійснення процедур державної закупівлі телекомунікаційних послуг, у тому числі з трансляції радіо- та телесигналів для розповсюдження радіо- та телепрограм (за винятком послуг мобільного зв'язку та послуг інтернет-провайдерів)» Кабмін зареєстрував у Верховній Раді 27 квітня.

 

Ініціатор законопроекту нагадує, що в ліцензіях на мовлення в цифрових наземних ефірних телемеражах МХ-1 і МХ-5, отриманих Національною телекомпанією України та обласними державними телерадіокомпаніями, зазначається оператор телекомунікацій ТОВ «Зеонбуд». На сьогодні при закупівлі послуг цього товариства державні мовники мають застосовувати процедури, визначені Законом України «Про здійснення державних закупівель». Зважаючи на те, що оператором згаданих мереж є лише ТОВ «Зеонбуд», проводиться переговорна процедура закупівель послуг у одного виконавця. Ця процедура є формальною, однак на її проведення витрачається багато часу і ресурсів.

 

Законопроект визначає особливості переговорної процедури державної закупівлі телекомунікаційних послуг у оператора телекомунікацій, зазначеного в ліцензії на мовлення.

 

За цією процедурою замовник протягом одного робочого дня з дня прийняття рішення про застосування переговорної процедури державної закупівлі забезпечує оприлюднення на веб-порталі Уповноваженого органу з питань державних закупівель інформації про застосування цієї процедури.

 

Загальний строк для визначення переможця переговорної процедури державної закупівлі не повинен перевищувати трьох робочих днів з дня оприлюднення інформації про застосування цієї процедури.

 

Замовник акцептує пропозицію за результатами застосування переговорної процедури державної закупівлі в день визначення переможця. Повідомлення про акцепт пропозиції обов'язково безоплатно оприлюднюється на веб-порталі Уповноваженого органу з питань державних закупівель.

 

Замовник має право укласти договір про закупівлю телекомунікаційних послуг за результатами застосування переговорної процедури державної закупівлі у строк не раніше ніж через п'ять днів з дня оприлюднення повідомлення про акцепт пропозиції.

 

На думку Кабміну, прийняття закону дасть змогу здійснювати закупівлю телекомунікаційних послуг для розповсюдження телерадіопрограм з максимальною економією та ефективністю.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2188
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду