До 30 травня – подання на премію «За видатні заслуги у журналістиці розлідувань»

До 30 травня – подання на премію «За видатні заслуги у журналістиці розлідувань»

1 Травня 2015
2589

До 30 травня – подання на премію «За видатні заслуги у журналістиці розлідувань»

2589
До 30 травня – подання на премію «За видатні заслуги у журналістиці розлідувань»
До 30 травня – подання на премію «За видатні заслуги у журналістиці розлідувань»

Центральноєвропейська ініціатива (Central European Initiative - CEI)  та медіа-організація  Південно-Східної Європи (SEEMO) спільно з регіональною медійною програмою  Фонду Конрада Аденауера (Konrad Adenauer Stiftung - KAS) оголосили прийом заявок на  нагороду «За видатні заслуги у журналістиці розлідувань» (Award for Outstanding Merits in Investigative Journalism).  Про це повідомив сайт  Міжнародного інституту преси (IPI) International Press Institute: SEEMO, CEI seek entries for investigative journalism award

 

Заявки  поділяються на  дві категорії  -  «професійні журналісти»  (Professional Journalists) та «молоді професійні журналісти» (Young Professional Journalists). У першій грошова винагорода становить 4 тис. євро, у другій  - 1 тис. євро.

 

Конкурс  відкритий для  журналістів-громадян держав-членів CEI - Австрії, Албанії, Білорусі, Боснії і Герцеговини, Болгарії, Хорватії, Чеської Республіки, Італії, Республіки Македонії, Молдови, Чорногорії, Польщі, Румунії, Сербії, Словаччини, Словенії, Угорщини, України.

 

Переможців вшанують на медіа-форумі (SEEMF), що відбудеться  у Бухаресті (Угорщина)  5-7 листопада.

 

Міжнародне журі, що складається з видатних журналістів та медіа-експертів реґіону, братиме до уваги актуальність питань, що висвітлюються у репортерських матеріалах, які мають  зосереджуватися на цільових країнах.  Журі оцінюватиме їхню  професійну якість за критеріями документації, добору  фактів, рівня написання чи  виробництва матеріалів, а також їхнього впливу на суспільство.

 

Нагорода СEI\SEEMO має на меті відзначати журналістів-розслідувачів та їхній внесок у цей жанр репортерської роботи усупереч важким умовам, в яких їм  часто доводиться працювати.

 

Відколи  СEI\SEEMO її  заснували, відзначає IPI, вона значно сприяла підвищенню якості   репортерських розслідувань у Центральній, Східній та Південно-Східній Європі, визнанню та  пропагуванню роботи кращих журналістів реґіону.


Дедлайн подачі заявок на цьогорічну нагороду - 30 травня до 23.59 за центральноєвропейським часом.

 

Заявки доступні на сайті  www.cei.int/CEI-SEEMO-award-2015.

 

Нагадаємо,  у 2014 році CEI\SEEMO удостоїли особливої відзнаки журналістку-розслідувачку  програми «Слідство.інфо» Анну Бабинець.

 

Центральноєвропейська ініціатива  - реґіональне угруповання країн Центральної та Східної Європи, діяльність якого має на меті налагодження багатостороннього співробітництва у політичній, соціально-економічній, науковій і культурній сферах, сприяння   зміцненню стабільності і безпеки. Заснована  1989 року у Будапешті Італією,   Австрією, Угорщиною та Югославією  під назвою «Квадрагонале» CEI об'єднує 18 держав.

  

Медіа-організація Південно-Східної Європи - філія віденського Міжнародного інституту преси.  Фонд Конрада Аденауера - партнер CEI тв SEEMO.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2589
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду