detector.media
01.05.2015 15:25
До 30 травня – подання на премію «За видатні заслуги у журналістиці розлідувань»
До 30 травня – подання на премію «За видатні заслуги у журналістиці розлідувань»

Центральноєвропейська ініціатива (Central European Initiative - CEI)  та медіа-організація  Південно-Східної Європи (SEEMO) спільно з регіональною медійною програмою  Фонду Конрада Аденауера (Konrad Adenauer Stiftung - KAS) оголосили прийом заявок на  нагороду «За видатні заслуги у журналістиці розлідувань» (Award for Outstanding Merits in Investigative Journalism).  Про це повідомив сайт  Міжнародного інституту преси (IPI) International Press Institute: SEEMO, CEI seek entries for investigative journalism award

 

Заявки  поділяються на  дві категорії  -  «професійні журналісти»  (Professional Journalists) та «молоді професійні журналісти» (Young Professional Journalists). У першій грошова винагорода становить 4 тис. євро, у другій  - 1 тис. євро.

 

Конкурс  відкритий для  журналістів-громадян держав-членів CEI - Австрії, Албанії, Білорусі, Боснії і Герцеговини, Болгарії, Хорватії, Чеської Республіки, Італії, Республіки Македонії, Молдови, Чорногорії, Польщі, Румунії, Сербії, Словаччини, Словенії, Угорщини, України.

 

Переможців вшанують на медіа-форумі (SEEMF), що відбудеться  у Бухаресті (Угорщина)  5-7 листопада.

 

Міжнародне журі, що складається з видатних журналістів та медіа-експертів реґіону, братиме до уваги актуальність питань, що висвітлюються у репортерських матеріалах, які мають  зосереджуватися на цільових країнах.  Журі оцінюватиме їхню  професійну якість за критеріями документації, добору  фактів, рівня написання чи  виробництва матеріалів, а також їхнього впливу на суспільство.

 

Нагорода СEI\SEEMO має на меті відзначати журналістів-розслідувачів та їхній внесок у цей жанр репортерської роботи усупереч важким умовам, в яких їм  часто доводиться працювати.

 

Відколи  СEI\SEEMO її  заснували, відзначає IPI, вона значно сприяла підвищенню якості   репортерських розслідувань у Центральній, Східній та Південно-Східній Європі, визнанню та  пропагуванню роботи кращих журналістів реґіону.


Дедлайн подачі заявок на цьогорічну нагороду - 30 травня до 23.59 за центральноєвропейським часом.

 

Заявки доступні на сайті  www.cei.int/CEI-SEEMO-award-2015.

 

Нагадаємо,  у 2014 році CEI\SEEMO удостоїли особливої відзнаки журналістку-розслідувачку  програми «Слідство.інфо» Анну Бабинець.

 

Центральноєвропейська ініціатива  - реґіональне угруповання країн Центральної та Східної Європи, діяльність якого має на меті налагодження багатостороннього співробітництва у політичній, соціально-економічній, науковій і культурній сферах, сприяння   зміцненню стабільності і безпеки. Заснована  1989 року у Будапешті Італією,   Австрією, Угорщиною та Югославією  під назвою «Квадрагонале» CEI об'єднує 18 держав.

  

Медіа-організація Південно-Східної Європи - філія віденського Міжнародного інституту преси.  Фонд Конрада Аденауера - партнер CEI тв SEEMO.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY