НТКУ змінила логотипи і внесла зміни до програмної концепції мовлення

НТКУ змінила логотипи і внесла зміни до програмної концепції мовлення

29 Квітня 2015
2935

НТКУ змінила логотипи і внесла зміни до програмної концепції мовлення

2935
НТКУ змінила логотипи і внесла зміни до програмної концепції мовлення
НТКУ змінила логотипи і внесла зміни до програмної концепції мовлення

Національна телекомпанія України (НТКУ) переоформила ліцензії на ефірне, супутникове та цифрове мовлення. Відповідні рішення регулятор ухвалив на своєму засіданні 29 квітня, йдеться на сайті Нацради. 

 

У всіх ліцензіях мовник змінив логотипи, з якими виходитиме в ефір. Частина логотипа UA є об'єднавчою для всіх компаній, що входитимуть до складу новостворюваної Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ). Відповідно НТКУ вестиме ефірне мовлення з логотипом «UA: Перший», супутникове (за двома ліцензіями) - з логотипами «UA: Ukraine Перший» і «UA: Перший Satellite», у цифрі -  з логотипом «UA: Перший Digital». 

 

Також було внесено зміни до програмної концепції телеканалу. За ефірною ліцензією формат мовлення змінено з інформаційно-культурологічного на інформаційний. Обсяг інформаційно-аналітичних та публіцистичних передач збільшено з 4 годин 37 хвилин на добу до 7 годин 27 хвилин, зменшено кількість культурно-мистецьких та розважальних передач.

 

Програмну концепцію НТКУ змінено і за цифровою ліцензією. Частка національного аудіовізуального продукту становитиме 90,6% (була 88%), збільшено обсяг інформаційно-аналітичних, публіцистичних і науково-просвітницьких програм. Натомість зменшилася кількість культурно-мистецьких, розважальних та музичних передач.

 

Нагадаємо, 7 квітня Перший національний змінив логотип. Нове графічне оформлення каналу було представлено на презентації Суспільного мовника та в прямому ефірі каналу. Розробником бренду Суспільного мовника є Дмитро Зоц. Було презентовано як логотип Суспільного мовника України: «UA: Суспільне мовлення», так і його першого каналу: «UA: Перший».

 

«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2935
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Татьяна
3293 дн. тому
Рейтинг у НТКУ стрімко падає і нічого тут зміною назви не вирішити.
ГДЕТОРЯДОМ
3296 дн. тому
КАПЕЛЮХА ТЕЖ, ПЕВНА РІЧ, СЛІД ПОПРАВИТИ ..... АЛЕ Ж МІЗКИ ЗВІДКІЛЯ ВЗЯТИ ..?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду