detector.media
29.04.2015 19:17
НТКУ змінила логотипи і внесла зміни до програмної концепції мовлення
НТКУ змінила логотипи і внесла зміни до програмної концепції мовлення

Національна телекомпанія України (НТКУ) переоформила ліцензії на ефірне, супутникове та цифрове мовлення. Відповідні рішення регулятор ухвалив на своєму засіданні 29 квітня, йдеться на сайті Нацради. 

 

У всіх ліцензіях мовник змінив логотипи, з якими виходитиме в ефір. Частина логотипа UA є об'єднавчою для всіх компаній, що входитимуть до складу новостворюваної Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ). Відповідно НТКУ вестиме ефірне мовлення з логотипом «UA: Перший», супутникове (за двома ліцензіями) - з логотипами «UA: Ukraine Перший» і «UA: Перший Satellite», у цифрі -  з логотипом «UA: Перший Digital». 

 

Також було внесено зміни до програмної концепції телеканалу. За ефірною ліцензією формат мовлення змінено з інформаційно-культурологічного на інформаційний. Обсяг інформаційно-аналітичних та публіцистичних передач збільшено з 4 годин 37 хвилин на добу до 7 годин 27 хвилин, зменшено кількість культурно-мистецьких та розважальних передач.

 

Програмну концепцію НТКУ змінено і за цифровою ліцензією. Частка національного аудіовізуального продукту становитиме 90,6% (була 88%), збільшено обсяг інформаційно-аналітичних, публіцистичних і науково-просвітницьких програм. Натомість зменшилася кількість культурно-мистецьких, розважальних та музичних передач.

 

Нагадаємо, 7 квітня Перший національний змінив логотип. Нове графічне оформлення каналу було представлено на презентації Суспільного мовника та в прямому ефірі каналу. Розробником бренду Суспільного мовника є Дмитро Зоц. Було презентовано як логотип Суспільного мовника України: «UA: Суспільне мовлення», так і його першого каналу: «UA: Перший».

 

«Детектор медіа»

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY