Під час сутички у Дніпропетровському суді постраждала камера 9-го каналу – інцидент розглядає міліція (ВІДЕО)

27 Квітня 2015
1694

Під час сутички у Дніпропетровському суді постраждала камера 9-го каналу – інцидент розглядає міліція (ВІДЕО)

1694
Під час сутички у Дніпропетровському суді постраждала камера 9-го каналу – інцидент розглядає міліція (ВІДЕО)

24 квітня у Дніпропетровському окружному адміністративному суді відбулася сутичка, в результаті якої постраждала техніка журналістів. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

 

У суді мала слухатися справа про поновлення на посаді секретаря Дніпропетровської міської ради Максима Романенка. Резонансна справа розглядалася у маленькому приміщенні, куди не змогли потрапити представники ЗМІ. Суддя з'явився близько 10.20, хоча розгляд був призначений на 9.00, зазначає ІМІ.

 

 

Як показало у своєму відео «Громадське ТБ Дніпро», у супроводі трьох людей у цивільному і представників «Грифону» суддя зайшов до зали, після чого співробітник «Грифону» оголосив, що спершу до зали увійдуть представники сторін, а вже потім преса - «хто вміститься». Коли до зали увійшла низка осіб, двері намагалися зачинити.

 

«До судової зали нікого не пускали, хоча я заявляв, що ми є представниками преси. Суддя аргументував тим, що судове засідання не розпочалося, а представники сторін знаходилися в залі аби обговорити, куди перенести засідання. Тоді вже почалася штовханина і мене разом із дверима фактично занесли до кімнати», - повідомив журналіст «Громадське ТБ Дніпро» Олександр Чиж.

 

Він підкреслив, що ні він, ні знімальна техніка каналу не постраждала.

 

Як видно на відео, двері виламували із криками «Свободу пресі!», а зайшовши до зали, активісти нарікали на те, що журналістів не пустили до судової зали. ІМІ повідомляє, що від час сутички постраждала камера знімальної групи 9-го каналу.

 

«Тоді як активісти, намагалися потрапити до суду, відбулася сутичка, всі штовхалися і нашу камеру подряпали об стіну», - розповів ІМІ оператор 9-го каналу.

 

Він попередньо оцінив пошкодження у 6-8 тис. грн. За даним фактом знімальна група подала заяву до міліції. Розглядом заяви займається Жовтневий райвідділ МВС Дніпропетровську.

 

Нагадаємо, генеральним директором ПрАТ «Телевізійна служба Дніпропетровська» (дніпропетровський 34 канал) став Руслан Пахомов. Відповідні зміни до ліцензій мовника внесла Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 5 березня. На цій посаді він замінив Юрія Сугака, який із серпня 2013 року очолював 34 канал паралельно з донецьким телеканалом «Донбас», а з вересня 2014 року працює головним редактором телеканалу «Україна».

 

«Детектор медіа»

Відео «Громадське ТБ Дніпро»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1694
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду