Журналіста Сергія Сухобока по-звірячому вбили в Києві. Прощання – 17 квітня

Журналіста Сергія Сухобока по-звірячому вбили в Києві. Прощання – 17 квітня

16 Квітня 2015
3817

Журналіста Сергія Сухобока по-звірячому вбили в Києві. Прощання – 17 квітня

3817
Журналіста Сергія Сухобока по-звірячому вбили в Києві. Прощання – 17 квітня
Журналіста Сергія Сухобока по-звірячому вбили в Києві. Прощання – 17 квітня

У ніч після Великодня, у понеділок, 13 квітня, в Києві був по-звірячому вбитий український журналіст Сергій Сухобок. Про подробиці злочину пише «Обком», співзасновником якого був загиблий журналіст.

 

«На даний момент відомо наступне. Повернувшись торік до Києва з Донецька, де Сергій провів кілька місяців, на які якраз і випала проклята "новорусская весна" (матеріали Сергія з Донецька з'являлися тоді в багатьох ЗМІ), він знайшов собі тимчасовий притулок десь на Русанівських садах. Саме там два мерзотники, 93 р.н. (уродженець Волині) і 85 р.н. (родом з Пермі), що мешкали по сусідству, упившись на Великдень до нестями, вирішили з ним за щось поквитатися. Результат їхніх старань шокував і бувалих фахівців лікарні швидкої допомоги, і медексперта, і слідчих... Після опізнання ми ще не раз перепитували один одного, чи точно це він», - пише головний редактор «Обкому» Олексій Миронов.

 

За його даними, вбивць знайшли відразу ж, і 15 квітня суд обрав їм запобіжний захід.

 

Сергія Сухобока ховатимуть у закритій труні. Прощання відбудеться в Києві в п'ятницю, 17 квітня, о 10:00 у морзі на вул. Петра Запорожця, 26. Його тіло повезуть з Києва до Полтави, де живуть його рідні та підростає його дочка Анастасія.

 

Допомогти родині вбитого журналіста можна, перерахувавши кошти на картку «Приватбанку» № 5168 7423 0529 0227 (Ольга Володимирівна Сухобок).

 

Сергій Анатолійович Сухобок народився в червні 1964 року в казахському Павлодарі в сім'ї українців-вихідців із Чернігівщини. Закінчив Донецький політехнічний інститут. Строкову службу в радянській армії проходив на Алтаї.

 

У 1980-х зайнявся громадсько-політичною діяльністю, в 1989-му був делегатом від Донецька на установчій конференції Руху - тоді його ще називали «Народний Рух України за перебудову».

 

Водночас він починає займатися журналістикою. Видає свою газету «Віддзеркалення». Наприкінці 1990 року і протягом більшої половини 1991-го пан Сухобок працює в щойно створеній газеті «Жизнь» - органі Донецької облради та обкому КПРС. Невдовзі залишив видання і зайнявся підприємництвом.

 

Повернувся в ЗМІ він у середині 90-х, спочатку в тижневик «ФБР: Финансы. Бизнес. Реклама» (виходив у Донецькій і Луганській областях), пізніше став працювати в «Деловом Донбассе», звідки в лютому 2000 року виїхали до Києва одразу шестеро медійників - створювати свою інтернет-газету, яка отримала назву ProUA. Влітку 2000 року Сергій Сухобок очолив донецький корпункт ProUA, а восени перебрався в столицю - в головний офіс видання.

 

Навесні 2001-го залишки команди «Делового Донбасса» залишили ProUA і запустили у вересні «Обком», у якому Сергій Сухобок працював до осені 2007 року.

 

Пізніше він працював і публікувався в багатьох поважних виданнях, на кілька років (2009-2010) повернувся на посаду заступника головного редактора в ProUA, звідки пішов після перетворення видання на теперішні «Коментарі».

 

«Детектор медіа» висловлює співчуття родині, друзям і колегам Сергія Сухобока. Земля пухом і вічна пам'ять!

 

Нагадаємо, про вбивство Сергія Сухобока стало відомо 15 квітня увечері, однак жодні подробиці не повідомлялися.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3817
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ODNAKO
3300 дн. тому
Кстати, только что убит Олесь Бузина, вчера убили очередного депутата....тенденция, однако
ODNAKO
3300 дн. тому
Пока в стране не будет восстановлена законная система с верховенством права и правовых методов во всех сферах, а будут вполне нормально проходить инсценированные самоубийства, батальоны, а не суд, власть и закон будут решать : кому, как и где заниматься бизнесом, что говорить, писать, смотреть, читать, а личные маразматические суждения и навешивания ярлыков (ничем не подкрепленных)в исполнении в т.ч. господином Геращенко, Бутусовым, Филатовым восприниматься за окончательное и верное решение последней инстанции,до тех пор в стране не будет порядка, а будет происходить банальный беспредел. И если уж что угодно можно вытворять наверху, то нет ничего удивительного, что внизу каких-то два ушлепка в пьяном угаре по той же методолгии смогут вершить одним им в ихнем разумении понятный кровавый суд над человеком, который чем-то не понравился. Во всём этом бардаке, к слову, есть огромная часть вины и на СМИ, не осуждающих в т.ч. пустобреха Геращенко и другие безобразные явления, или имеющие весьма специфический душек, как тот же "Обком". Так что, частично покойный что посеял, то и получил, правда на низшем и бытовом уровне. А знаем мы об этом, потому что человек он хоть сколько-нибудь известный. Но с ужасом можно предположить: каковы объемы того кошмара, который мы не знаем. Ведь про простых людей и "бытовуху" не принято причитать, тем более в "профильных" изданиях. И вот еще что. Подобное, как и трагедия с директором муниципального театра кукол в Киеве, возможна там, где надлежащим образом не работают органы МВД и не охраняют мир и покой законопослушных граждан надлежащим образом, в т.ч. работая на упреждение преступлений.Учитывая что Геращенко и Ко у нас геройствуют и ведут деятельность преимущественно в фейсбуке, ждать порядка на наших улицах придется долго. Но когда такое издание, как "Обком", будет и дальше продолжать не замечать этого, а из политической целесообразности превозносить и тиражировать, как правильные, любые бредни "товарищей" из Фейсбука, - не следует удивляться трагедиям, подобным произошедшей! Что посеяли, то и получили!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду