detector.media
16.04.2015 12:40
Журналіста Сергія Сухобока по-звірячому вбили в Києві. Прощання – 17 квітня
Журналіста Сергія Сухобока по-звірячому вбили в Києві. Прощання – 17 квітня

У ніч після Великодня, у понеділок, 13 квітня, в Києві був по-звірячому вбитий український журналіст Сергій Сухобок. Про подробиці злочину пише «Обком», співзасновником якого був загиблий журналіст.

 

«На даний момент відомо наступне. Повернувшись торік до Києва з Донецька, де Сергій провів кілька місяців, на які якраз і випала проклята "новорусская весна" (матеріали Сергія з Донецька з'являлися тоді в багатьох ЗМІ), він знайшов собі тимчасовий притулок десь на Русанівських садах. Саме там два мерзотники, 93 р.н. (уродженець Волині) і 85 р.н. (родом з Пермі), що мешкали по сусідству, упившись на Великдень до нестями, вирішили з ним за щось поквитатися. Результат їхніх старань шокував і бувалих фахівців лікарні швидкої допомоги, і медексперта, і слідчих... Після опізнання ми ще не раз перепитували один одного, чи точно це він», - пише головний редактор «Обкому» Олексій Миронов.

 

За його даними, вбивць знайшли відразу ж, і 15 квітня суд обрав їм запобіжний захід.

 

Сергія Сухобока ховатимуть у закритій труні. Прощання відбудеться в Києві в п'ятницю, 17 квітня, о 10:00 у морзі на вул. Петра Запорожця, 26. Його тіло повезуть з Києва до Полтави, де живуть його рідні та підростає його дочка Анастасія.

 

Допомогти родині вбитого журналіста можна, перерахувавши кошти на картку «Приватбанку» № 5168 7423 0529 0227 (Ольга Володимирівна Сухобок).

 

Сергій Анатолійович Сухобок народився в червні 1964 року в казахському Павлодарі в сім'ї українців-вихідців із Чернігівщини. Закінчив Донецький політехнічний інститут. Строкову службу в радянській армії проходив на Алтаї.

 

У 1980-х зайнявся громадсько-політичною діяльністю, в 1989-му був делегатом від Донецька на установчій конференції Руху - тоді його ще називали «Народний Рух України за перебудову».

 

Водночас він починає займатися журналістикою. Видає свою газету «Віддзеркалення». Наприкінці 1990 року і протягом більшої половини 1991-го пан Сухобок працює в щойно створеній газеті «Жизнь» - органі Донецької облради та обкому КПРС. Невдовзі залишив видання і зайнявся підприємництвом.

 

Повернувся в ЗМІ він у середині 90-х, спочатку в тижневик «ФБР: Финансы. Бизнес. Реклама» (виходив у Донецькій і Луганській областях), пізніше став працювати в «Деловом Донбассе», звідки в лютому 2000 року виїхали до Києва одразу шестеро медійників - створювати свою інтернет-газету, яка отримала назву ProUA. Влітку 2000 року Сергій Сухобок очолив донецький корпункт ProUA, а восени перебрався в столицю - в головний офіс видання.

 

Навесні 2001-го залишки команди «Делового Донбасса» залишили ProUA і запустили у вересні «Обком», у якому Сергій Сухобок працював до осені 2007 року.

 

Пізніше він працював і публікувався в багатьох поважних виданнях, на кілька років (2009-2010) повернувся на посаду заступника головного редактора в ProUA, звідки пішов після перетворення видання на теперішні «Коментарі».

 

«Детектор медіа» висловлює співчуття родині, друзям і колегам Сергія Сухобока. Земля пухом і вічна пам'ять!

 

Нагадаємо, про вбивство Сергія Сухобока стало відомо 15 квітня увечері, однак жодні подробиці не повідомлялися.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY