Народний депутат «Народного фронту» програв суд журналісту з Коломиї Євгену Гапичу

Народний депутат «Народного фронту» програв суд журналісту з Коломиї Євгену Гапичу

27 Березня 2015
2527
27 Березня 2015
14:43

Народний депутат «Народного фронту» програв суд журналісту з Коломиї Євгену Гапичу

2527
Народний депутат «Народного фронту» програв суд журналісту з Коломиї Євгену Гапичу
Народний депутат «Народного фронту» програв суд журналісту з Коломиї Євгену Гапичу

Сьогодні, 27 березня Коломийський міський суд (Івано-Франківська область) вирішив відмовити у позові народного депутата від «Народного фронту» Юрія Тимошенка (на фото зліва) до журналіста місцевого видання «Вільне місто» Євгена Гапича. Про повідомляє видання НТК.

 

Як повідомляє кореспондент НТК, після того, як суддя виніс рішення на користь Євгена Гапича, народний депутат має право оскаржити вирок в апеляційному суді.

 

Нагадаємо, 2 березня народний депутат України від округу №88 з центром у Коломиї Юрій Тимошенко подав до суду на автора статті «Противсіх Василь - помічник-консультант нардепа Юрія Тимошенка?» Євгена Гапича.

 

У статті журналіст аналізував особи помічників-консультантів народного депутата Юрія Тимошенка, перелік яких розміщений на офіційному сайті Верховної Ради України. Автор зазначав, що серед помічників-консультантів є Василь Гуменюк, який начебто може бути відомим для загалу Василем Противсіхом. При цьому журналіст не стверджував цю інформацію, у заголовку поставив знак запитання.

 

Юрій Тимошенко заявив, що його помічником є інша особа, подав до суду і вимагав 50 тис. грн. компенсації, яку мав намір передати на потреби батальйону Нацгвардії ім. С. Кульчицького.  Нардеп підкреслив, що від Євгена Гапича чекає публічного вибачення. 12 березня Юрій Тимошенко відмовився від 50 тис. грн. компенсації за начебто завдану моральну шкоду, яку вимагав від журналіста.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», фотожурналіст із Коломиї Євген Гапич, який отримав тревел-грант ГО «Детектор медіа» на висвітлення подій на Сході, разом з братом Геннадієм Гапичем у квітні минулого року пробув більше двох діб у полоні терористів у Слов'янську (Донецька область), де його катували, вибиваючи зізнання, що він є членом УНА-УНСО. 24 квітня братів Гапичів випустили на волю разом із американським журналістом Саймоном Островським. У ніч на 25 квітня брати повернулися до Сум, де мешкає один з братів.

 

Як зазначає «Вільне місто», зараз журналіст займається волонтерською діяльністю - доставляє допомогу українським військовим у зону АТО. Був нагороджений іменним годинником від заступника міністра УМВС за сумлінну журналістську та волонтерську діяльність.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2527
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду