Нардеп подав до суду на коломийського журналіста Євгена Гапича та вимагає 50 тис. грн моральної шкоди

Нардеп подав до суду на коломийського журналіста Євгена Гапича та вимагає 50 тис. грн моральної шкоди

2 Березня 2015
2657

Нардеп подав до суду на коломийського журналіста Євгена Гапича та вимагає 50 тис. грн моральної шкоди

2657
Нардеп подав до суду на коломийського журналіста Євгена Гапича та вимагає 50 тис. грн моральної шкоди
Нардеп подав до суду на коломийського журналіста Євгена Гапича та вимагає 50 тис. грн моральної шкоди

Народний депутат України від округу №88 з центром у Коломиї (Івано-Франківська область) Юрій Тимошенко подав до суду на місцевого журналіста Євгена Гапича і вимагає спростування та 50 тис. грн. компенсації завданої моральної шкоди. Про це повідомляє видання «Вільне місто».

 

Приводом для позову стала опублікована на інтернет-порталі «Вільне місто» стаття за 20 лютого під заголовком «Противсіх Василь - помічник-консультант нардепа Юрія Тимошенка?».

 

У статті журналіст Євген Гапич аналізує помічників-консультантів народного депутата Юрія Тимошенка, перелік яких розміщений на офіційному сайті Верховної Ради України. Автор зазначає, що серед помічників-консультантів  є Василь Гуменюк, який начебто може бути відомим для загалу Василем Противсіхом. При цьому журналіст не стверджує цю інформацію, у заголовку ставить знак запитання.

 

«Вказана інформація є неправдивою, оскільки помічник-консультант народного депутата України Гуменюк Василь Васильович та Гуменюк Василь Васильович (Василь Противсіх) є різними особами, що підтверджується доданими доказами. Крім того, поширення зазначеної інформації завдає шкоди таким моїм особистим немайновим благам, як повага до честі та гідності та недоторканість ділової репутації», - йдеться у позовній заяві Юрія Тимошенка.

 

Нардеп просить суд зобов'язати Євгена Гапича розмістити на інтернет-порталі спростування, а також стягнути з нього 50 тис. грн. морального відшкодування. Зазначається, що кошти з моральної шкоди будуть перераховані на потреби батальйону Нацгвардії ім. С. Кульчицького.

 

Журналіст Євген Гапич на своїй сторінці у Facebook повідомив, що спростування робитиме не буде, бо інформацію не стверджував. «Народний депутат Юрій Тимошенко подав на мене до суду. Вимагає спростування та 50 тисяч гривень. Спростування я не роблю, бо не стверджував. А інформацію по Гуменюку опублікував, як і обіцяв. До зустрічи у суді», - написав журналіст.

 

Нагадаємо, фотожурналіст із Коломиї Євген Гапич, який отримав тревел-грант ГО «Детектор медіа» на висвітлення подій на Сході, разом із братом Геннадієм Гапичем у квітні минулого року пробув більше двох діб у полоні терористів у Слов'янську (Донецька область), де його катували, вибиваючи зізнання, що він є членом УНА-УНСО. 24 квітня братів Гапичів випустили на волю разом із американським журналістом Саймоном Островським. У ніч на 25 квітня брати повернулися до Сум, де мешкає один з братів.

 

Як зазначає «Вільне місто», зараз журналіст займається волонтерською діяльністю - доставляє допомогу українським військовим у зону АТО. Був нагороджений іменним годинником від заступника міністра УМВС за сумлінну журналістську та волонтерську діяльність.

 

«Детектор медіа»

Фото - «Вільне місто»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2657
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду