Концерн РРТ не буде підпорядковано Мінінформполітики – Стець

Концерн РРТ не буде підпорядковано Мінінформполітики – Стець

19 Березня 2015
3684
19 Березня 2015
16:38

Концерн РРТ не буде підпорядковано Мінінформполітики – Стець

3684
Концерн РРТ не буде підпорядковано Мінінформполітики – Стець
Концерн РРТ не буде підпорядковано Мінінформполітики – Стець

Державне підприємство Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) не буде передано в управління Міністерству інформаційної політики України. Про це міністр інформаційної політики Юрій Стець сказав на брифінгу «100 днів роботи Уряду: здобутки та перспективи» 19 березня.

 

Нагадаємо, 5 лютого на своїй офіційній сторінці у Facebook Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації (Держспецзв'язку), в підпорядкуванні якої нині перебуває КРРТ,  звинуватила Міністерство інформаційної політики в бажанні підпорядкувати Концерн собі. На думку установи, про такі наміри свідчила заява міністра інформаційної політики Юрія Стеця про рішення уряду відсторонити Олександра Півнюка від посади генерального директора КРРТ.

 

На запитання «Детектор медіа» щодо того, чи відбудеться така передача, пан Стець відповів: «Ні, Боже упаси».  На брифінгу пан Стець також сказав, що «великий та тривалий шлях протидії саботажу по відновлення мовлення українських телеканалів та радіостанцій в зоні конфлікту пройдено».

 

Результатами цього він назвав звільнення пана Півнюка.

 

«Також відкрито кримінальне провадження щодо співпраці з терористичними організаціями керівництва Луганської філії КРРТ. Я знаю, що на днях їм пред'являть обвинувачення. На сайті ГПУ зазначається, що встановлено факт сприяння», - додав міністр.

 

Як повідомляла «Детектор медіа»,  4 лютого міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив про рішення уряду відсторонити Олександра Півнюка від посади генерального директора Концерну РРТ, звинувативши його в саботажі відновлення трансляції українських телеканалів та радіостанцій на сході. Одночасно уряд доручив Нацдержслужбі, Адміністрації Держспецзв'язку разом із Секретаріатом Кабміну, Нацрадою та СБУ провести службове розслідування з питань належного виконання гендиректором КРРТ службових обов'язків щодо діяльності філій Концерну на території проведення АТО.

 

18 лютого голова Держспецзв'язку Володимир Звєрєв повідомив, що Олександр Півнюк вирішив звільнитися з посади за власним бажанням і написав відповідну заяву. Пан Звєрєв також заявив, що міжвідомча комісія, що розслідувала діяльність Олександра Півнюка, не висувала йому звинувачень у сепаратизмі та фінансуванні російських каналів, однак визнала за необхідне передати висновки комісії до правоохоронних органів.

 

21 січня слідчим відділом управління СБУ в Луганській області було розпочато кримінальне провадження проти керівництва Луганської філії Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) за фактом сприяння діяльності терористів.

 

24 січня голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль повідомив, що пан  Улезько фіктивно перереєстрував переїзд підприємства до Лисичанська (Луганська область), що контролюється українською владою, а сам, залишаючись в Луганську, працював на сепаратистів. Голова луганської облдержадміністрації заявив, що після його звернення Володимира Улезька звільнили.

 

26 січня виконуючим обов'язки директора Луганської філії Концернурадіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ) став Віктор Дриндак. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3684
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду