Власкор «Дзеркала тижня» у Донецьку Євген Шибалов залишає професію заради волонтерства

Власкор «Дзеркала тижня» у Донецьку Євген Шибалов залишає професію заради волонтерства

3 Березня 2015
3935

Власкор «Дзеркала тижня» у Донецьку Євген Шибалов залишає професію заради волонтерства

3935
Власкор «Дзеркала тижня» у Донецьку Євген Шибалов залишає професію заради волонтерства
Власкор «Дзеркала тижня» у Донецьку Євген Шибалов залишає професію заради волонтерства

Власний кореспондент газети «Дзеркало тижня. Україна» Євген Шибалов заявив, що залишає журналістику заради волонтерської роботи на Донбасі. Про це він 3 березня написав на своїй сторінці у Facebook.

 

Відтепер Євген Шибалов займатиметься допомогою мирному населенню на сході України разом з іншими волонтерами групи «Відповідальні громадяни».

 

«В житті час від часу доводиться робити складний вибір і щось круто змінювати. Особливо під час війни.Так сталося, що обов'язок людський і професійний вступили у протиріччя. Головним чином, тому, що у добі всього лише двадцять чотири години. Неможливо віддавати себе повністю кільком справам водночас: займатися гуманітарною діяльністю та повноцінно працювати як журналіст», - написав журналіст.

 

Він зазначив, що працював журналістом 15 років, з яких сім - у «Дзеркалі тижня». Євген Шибалов подякував колегам та назвав газету «найкращим виданням країни».

 

Нещодавно журналіст дав інтерв'ю виданню «Українська правда. Життя», в якому розповів про те, яка допомога потрібна людям, котрі залишилися жити на територіях, підконтрольних терористичній організації «ДНР» та про те, чи вірять вони телебаченню.

 

«Це велика ілюзія, що люди там не стежать за подіями в Україні. Вони це роблять усіма доступними їм методами комунікації. Навіть ті люди, які сприймають події в Україні з подачі російського телебачення або вже місцевого, створеного адміністрацією ДНР - перше, на що вони звертають увагу, це події в Україні, дії та заяви української влади», - зазначив журналіст та волонтер.

 

За його словами, насамперед люди довіряють тому, що бачать на власні очі.

 

«Від моменту, коли система "Град" розгорнулася, відстрілялася й поїхала, пройде десь 30 хвилин - і прилетить "відповідь". Місцеві жителі так і орієнтуються. "Град" собі поїхав, а ми - у підвал... Тобто, мирний мешканець бачить, що в його мікрорайон заїхала установка "Град", відстрілялась й поїхала. Але так само він бачить, що українська армія б'є у відповідь, не маючи конкретної цілі. Б'є просто по його району. От і все. І тут телебачення може говорити все, що завгодно», - розповів пан Шибалов.

 

На думку донецького журналіста пропаганда в деяких випадках є корисною і необхідною. Але проблемою військової пропаганди є те, що вона прагне змусити аудиторію перестати бачити на тому боці людину. «Така собі дегуманізація. Як у снайпера. Але снайпер змушує себе бачити мішень в одній людині. А пропаганда - у мільйонах людей. Якщо всі раптом побачать, що з обох сторін люди, стане набагато простіше», - вважає Євген Шибалов.

 

Нагадаємо, 5 січня у Донецьку бойовики «ДНР» захопили у полон журналіста газети «Дзеркало тижня. Україна» Євгена Шибалова разом з іншими волонтерами організації «Відповідальні громадяни». Наступного дня журналіста відпустили.  У листопаді минулого року Євген Шибалов потрапив під обстріл в одному з районів окупованого бойовиками Донецька.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3935
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду