Громадська рада при  Держкомтелерадіо створила комісію зі свободи слова в Україні

Громадська рада при Держкомтелерадіо створила комісію зі свободи слова в Україні

25 Лютого 2015
4566

Громадська рада при Держкомтелерадіо створила комісію зі свободи слова в Україні

4566
Громадська рада при  Держкомтелерадіо створила комісію зі свободи слова в Україні
Громадська рада при  Держкомтелерадіо створила комісію зі свободи слова в Україні

24 лютого Громадська рада при Державному комітеті телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про створення комісії зі свободи слова в Україні. Комісія розглядатиме питання перешкоджання журналістській діяльності, цензури тощо.

 

Громадська рада у повному складі увійшла до складу цієї комісії. Раніше подібні комісії створювалися при Адміністрації Президента України.

 

Також члени Громадської ради обговорили питання щодо здійснення контролю за забезпеченням розпорядниками інформації доступу до публічної інформації. Доповідач з цього питання юрист Держкомтелерадіо Ганна Красноступ повідомила, що Комітет підготував проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення державного контролю за забезпечення розпорядниками інформації доступу до публічної інформації», який оприлюднено на офіційному сайті. Вона закликала громадськість взяти участь в обговоренні цього законопроекту.

 

Крім того члени Громадської ради розглянули питання про необхідність внесення змін до законопроектів про видавничу справу, телебачення і радіомовлення.

 

Нагадаємо, Громадська рада при Держкомтелерадіо на своєму засіданні 24 лютого більшістю голосів підтримала пропозицію голови ради Олександра Човгана щодо звернення Держкомтелерадіо до Верховної Ради України з проханням застосувати право законодавчої ініціативи для внесення змін до Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (щодо професійного кібер-війська).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4566
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду