detector.media
25.02.2015 13:02
Громадська рада при Держкомтелерадіо створила комісію зі свободи слова в Україні
Громадська рада при  Держкомтелерадіо створила комісію зі свободи слова в Україні

24 лютого Громадська рада при Державному комітеті телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про створення комісії зі свободи слова в Україні. Комісія розглядатиме питання перешкоджання журналістській діяльності, цензури тощо.

 

Громадська рада у повному складі увійшла до складу цієї комісії. Раніше подібні комісії створювалися при Адміністрації Президента України.

 

Також члени Громадської ради обговорили питання щодо здійснення контролю за забезпеченням розпорядниками інформації доступу до публічної інформації. Доповідач з цього питання юрист Держкомтелерадіо Ганна Красноступ повідомила, що Комітет підготував проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення державного контролю за забезпечення розпорядниками інформації доступу до публічної інформації», який оприлюднено на офіційному сайті. Вона закликала громадськість взяти участь в обговоренні цього законопроекту.

 

Крім того члени Громадської ради розглянули питання про необхідність внесення змін до законопроектів про видавничу справу, телебачення і радіомовлення.

 

Нагадаємо, Громадська рада при Держкомтелерадіо на своєму засіданні 24 лютого більшістю голосів підтримала пропозицію голови ради Олександра Човгана щодо звернення Держкомтелерадіо до Верховної Ради України з проханням застосувати право законодавчої ініціативи для внесення змін до Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (щодо професійного кібер-війська).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY