Тетяна Чорновол назвала замовника й  організатора нападу на неї

Тетяна Чорновол назвала замовника й організатора нападу на неї

21 Лютого 2015
5878

Тетяна Чорновол назвала замовника й організатора нападу на неї

5878
Тетяна Чорновол назвала замовника й  організатора нападу на неї
Тетяна Чорновол назвала замовника й  організатора нападу на неї

Журналістка, а нині народний депутат від «Народного фронту» Тетяна Чорновол, на яку було вчинено жорстокий напад у грудні 2013-го, назвала імена замовника й  організатора інциденту. Цю заяву вона зробила 20 лютого в ефірі ток-шоу «Шустер. Live» на каналі «112 Україна».

 

«Зараз встановлена вся ниточка: замовник - Янукович, організатор - Кобзар, охоронець Януковича. Встановлено виконавців, але Янукович у Москві, його охоронець у Москві, - повідомила Тетяна Чорновол. -  Виконавці отримали політичний притулок у Москві. Як цю ниточку закрутити далі? Треба було хоча б когось заарештувати, але всі вони в Москві, тому що у нас війна триває».

 

Як писала «Детектор медіа», у листопаді 2014 року радник глави МВС Антон Геращенко сказав, що справу про напад і побиття журналістки  розкрито. «Трьох підозрюваних затримано, троє знаходяться у розшуку», - повідомив він. За його словами, розслідуванням займалося Міністерство внутрішніх справ і як було встановлено, напад на Тетяну Чорновол мав закінчитись убивством. Але, за  словами Антона Геращенка, журналістці пощастило: «У зловмисників не вистачило духу закінчити розпочате».

 

Жорстокий напад на журналістку та громадську активістку стався в ніч на 25 грудня на бориспільській трасі під Києвом. Невідомі почали бити Тетяну Чорновіл після того,  після того, як переслідували її на машині. За фактом побиття пані Чорновол слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Згодом воно було перекваліфіковано на нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

 

 В кінці лютого новопризначений Генпрокуратур України Олег Махніцький заявив, що справу нападу на журналістку та громадську активістку Тетяну Чорновол перекваліфікували з «хуліганства» на «замах на вбивство».

 

 У червні кримінальне провадження стосовно двох осіб, що завдали тілесних ушкоджень Тетяні Чорновол передали до суду. Їм інкримінується вчинення кримінального правопорушення за частиною 2 статті 296, частиною 2 статті 122 (умисне тілесне ушкодження середнього ступеня тяжкості) Кримінального кодексу України. Обом підозрюваним обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

 

У серпні Росія надала тимчасовий притулок Андрію Зінченку, підозрюваному у нападі на журналістку і активістку Тетяну Чорновол, видачі якого більше півроку добивалася Генпрокуратура України. Весь цей час він перебував у московському СІЗО, але згодом вийшов на свободу.

 

«Детектор медіа»

Фото - Deutsche Welle 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5878
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ПОРА ЗРОЗУМІТИ - ЧОРНОВОЛ БРЕШЕ!
3357 дн. тому
А чего эта мошенница и дальше не лезет на заборы зажиточных мєтків? О пеньках, унитазе и зоопарке Януковича, "хонке", коллекции автомобилей и т.д. итак было широко известно: хозяин часто сам демонстрировал всё это прессе, в частности, руководителям телеканалов и "провідним журналістам" лично. Но что-то я не вижу "честных" репортажей этой пучеглазой уродины из имений Порошенко, Ющенко, шушеры помельче, да даже из имения соседки мультимиллиардера Ахметова - Тимошенко. На них заказа просто не поступило и деньги за провокацию пока что не дают?
Киевлянин
3358 дн. тому
Татьяна - недобиток и провокатор
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду