В Одесі невідомі намагалися підірвати квартиру, де прописаний поет Борис Херсонський - приміщення зруйновано

В Одесі невідомі намагалися підірвати квартиру, де прописаний поет Борис Херсонський - приміщення зруйновано

11 Лютого 2015
2727

В Одесі невідомі намагалися підірвати квартиру, де прописаний поет Борис Херсонський - приміщення зруйновано

2727
Борис та Михайло Херсонські стверджують, що теракт був спрямований проти їх сім’ї як помста за антиросійську позицію
В Одесі невідомі намагалися підірвати квартиру, де прописаний поет Борис Херсонський - приміщення зруйновано
В Одесі невідомі намагалися підірвати квартиру, де прописаний поет Борис Херсонський - приміщення зруйновано

Поет Борис Херсонський та його син - кінорежисер Михайло Херсонський заявляють, що 10 лютого ввечері невідомі підклали під двері їх квартири в Одесі по вулиці Коблевскій вибуховий пристрій. Внаслідок вибуху постраждало житло, жертв немає. Про це вони написали у соціальній мережі Facebook.

 

Українські ЗМІ повідомляють про вибух у хостелі, який знаходиться на цьому ж поверсі цього ж житлового будинку в Одесі. Зокрема одеське видання «Думская» повідомило, що вибухівку встановили біля вхідних дверей у хостел «Море». «Вибухом було пошкоджено стіни й перекриття будівлі, на сходах утворилася діра. Вибуховою хвилею було вибито скло в сусідніх будинках, пошкоджено також припарковані машини. Постраждалих немає», - пише видання.

 

Згідно повідомлення обласного управління міліції за фактом вибуху слідство відкрило кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

 

Поет Борис Херсонський та режисер Михайло Херсонський переконані, що це був замах на їх родину, яка надає підтримку біженцям і гостро критикує Росію та її прихильників в Одесі.

 

 

 Постраждалі стверджують, що це був теракт

 

У квартирі по вулиці Коблевскій прописаний відомий психіатр, поет та громадський діяч Борис Херсонський, проте живе він за іншою адресою. Натомість у цьому приміщенні мешкає його перша дружина, двоє дітей та троє онуків. Під  час вибуху в приміщенні знаходилася колишня дружина пана Херсонського Тетяна.

 

«Учора ввечері в нашій квартирі був здійснений терористичний акт - підірвана бомба. Вдивіться в ці фотографії. Це моя кімната, так. І передпокій перед кімнатою. Бомба, ймовірно, лежала на майданчику перед дверима, чекаючи свого часу, захована в горі сміттєвих кульків, які ось уже добрий десяток років хостел, що навпроти, регулярно звалює купою», - написав режисер Михайло Херсонський.

 

Він переконаний, що терористичний акт був спрямований проти їх родини, а не хостела.

 

«Ми ж не будемо всерйоз думати, що хтось вирішив підірвати хостел, так? По-перше, доступних хостелів багато, а цей, тихий і непримітний, знаходиться на третьому поверсі. По-друге, ніколи я не бачив там ніяких біженців з Донецька /Луганська. 10 років простояв цей хостел і нікому не був цікавий. Зате я точно знаю, де біженці були. Вони були в тій самій квартирі, що на фото», - зазначає Михайло Херсонський.

 

Він також зазначив, що це не перший вибух в Одесі з тих, що почалися разом з черговим витком так званої «російської весни», проте до того злочинці підривали банкомати та порожні провулки, а тепер квартиру житлового будинку.

 

«А тепер я хочу звернутися до тих, хто це зробив. Ви не вчинили акт терору, нехай, не приховую, нам страшно. Це простий і очевидний замах на вбивство. Ви спробували вбити мене. Мене, мою сім'ю, моїх дітей. Мою матір. Ви спробували забрати життя людей, які дозволяють собі відкриті політичні висловлювання, допомогу біженцям, неприязнь до агресора. Я не вірю ні в які збіги. Я запам'ятаю це і буду боротися», - зазначив кінорежисер.

 

Поет Борис Херсонський вважає, що таким чином зловмисники відреагували на його категоричні висловлювання в бік Росії. Він зазначив, що ціллю замаху було не вбити, а налякати. Також він повідомив, що внаслідок вибуху приміщенню завдано значних матеріальних збитків.

 

«Тим, хто знає мене і  в курсі обставин мого життя, звичайно, відомо, що я за цією адресою практично не проживаю. Але ті, кому була потрібна моя адреса, в довідковому бюро або, що ймовірніше - в інтернеті отримали саме цю адресу. В останні місяці я багато і чітко висловлював свою позицію. Я отримав чимало погроз - найпопулярніша - повісити мене на центральній площі Одеси (варіювалися частини тіла, за які мене потрібно повісити). Я дав безліч інтерв'ю. Останнє подібне інтерв'ю було опубліковано в день, коли пролунав вибух», - написав поет.

 

Нагадаємо, у травні слідчим відділом міського відділку міліції у місті Котовську (Одеська обл.) було відкрите кримінальне провадження за фактом навмисного підпалу житлового приміщення журналіста, блогера «Детектор медіа» Олександра Ярошенка, відомого під псевдонімом Сергій Левитаненко.

 

«Детектор медіа»

Фото - з Facebook Михайла Херсонського

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2727
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду